Ziua Mondială a Mediului – Toate ființele vii de pe Pământ sunt conectate în rețeaua vieții

0

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie – a fost instituită în anul 1972 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm.

Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Tema pentru ediției Zilei Mondiale a Mediului 2020 este #ForNature (#PentruNatură) și atrage atenția asupra faptului că toate ființele vii de pe Pământ sunt conectate în rețeaua vieții.

Ziua Mondială a Mediului din acest an este marcată în contextul pandemiei de coronavirus care a afectat întreaga lume.

Alimentele pe care le mâncăm, aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem și climatul care face planeta noastră să fie locuibilă, vin toate din natură. Acestea sunt perioade excepționale în care natura ne trimite un mesaj: pentru a ne îngriji de noi înșine, trebuie să avem grijă de natură. E timpul să ne trezim. Să acționăm. Să ne ridicăm vocea. Este timpul să ne întoarcem mai mult către oameni și planetă. Ziua Mondială a Mediului, este timpul nostru pentru natură” – este mesajul transmis pe site-ul www.worldenvironmentday.global.

Producerea, utilizarea si poluarea cu plastic are efecte negative asupra mediului: 

  • anual 17 milioane de barili de petrol sunt folosiți pentru productia de plastic;
  • în lume se utilizează 500 de miliarde de pungi de plastic;
  • în fiecare an, cel puțin 8 milioane de tone de plastic ajung în oceane, echivalentul unui camion complet de gunoi la fiecare minut;
  • în ultimul deceniu s-a produs mai mult plastic decât în întregul secol trecut;
  • 50% din plasticul pe care îl utilizăm este de unică folosință;
  • cumpărăm 1 milion de sticle de plastic la fiecare minut;
  • plasticul reprezintă 10% din totalul deșeurilor în general.

Ziua mondială a mediului este un prilej să conștientizăm mai bine situaţia în care se află natura și ce putem face pentru a o proteja.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate