Tu știi ce fac ONG-urile din județul tău? Hai la Ziua Porților Deschise ONG!

0

Marți, 5 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Voluntariatului și, pentru a o celebra într-un mod cu totul deosebit, vă invităm să participați la Ziua Porților Deschise ONG! Evenimentul aduce mai aproape de voi activitatea a 10 ONG-uri active din întreg județul Neamț și este o ocazie unică în care le puteți vizita la „ele acasă”. Fie că sunteți curiosi să aflați despre proiecte locale, naționale sau internaționale, Ziua Porților Deschise ONG vă oferă oportunitatea unică pentru a înțelege mai bine impactul și contribuția ONG-urilor! Tot ce trebuie să faceți pentru a participa este să completați formularul de aici: https://forms.gle/2TvLgws6aXusFtZ19 până pe 4 decembrie.

Ce surprize am pregătit pentru voi?

  • Veți putea descoperi proiecte captivante care schimbă în bine comunitatea noastră;
  • Veți face cunoștintă cu oamenii pasionați care fac toate aceste lucruri să se întâmple;
  • Veți putea pune întrebări și veți afla cum puteți ajuta în mod direct;
  • Nu în ultimul rând, o să primiți și câteva chestii faine ca să nu uitați de noi!

De ce? Pentru că ne dorim să vă cunoaștem mai bine și să construim legături autentice cu voi. Vrem să vă împărtășim ce înseamnă activitatea unui ONG și cum putem realiza schimbarea pentru a deveni partenerii noștri activi în construirea unei societăți mai bune!

Care sunt cele 11 ONG-uri participante, unde și când le puteți vizita?

  • Asociația De Sprijin Comunitar „ACS” Str. Ștefan cel Mare 15, Piatra Neamț,16:00 – 20:00
  • Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale – LUCEAFĂRUL Piatra Neamt, B-dul Decebal, nr.90, Bl.A1, Parter, cod 610052, 09:30-13:00
  • Fundația Autonom  Strada Fermelor 4, Piatra Neamț 610145, 15:00-16:00, organizată în două tururi de vizitare a noului sediu, unul la 15:00, iar următorul la 15:30.
  • Clubul Eco-Turistic „Doctor Gheorghe Iacomi” Strada Mihail Sadoveanu 21, Piatra Neamț 610073, 15:00-17:00
  • Generația TECH Str. Ștefan cel Mare 15, Piatra Neamț, 16:00 – 20:00    
  • Asociația Născută Înger  Strada Dimitrie Leonida 94, Piatra Neamț 610183, 14:00-16:00
  • Asociația de Inițiativă Locală Roman 2002 Sat Horia, 10:00 – 12:30

Colegiul Național Roman Vodă, Piața Roman Vodă, Strada Mihai Eminescu 4, Roman 611028, 13:00 – 14:00                    

  • Centrul de Incubare Creativ-Inovativ de Afaceri (CICIA)  Str. Ștefan cel Mare 15, Piatra Neamț, 16:00-18:00       
  • Ținutul Zimbrului  Str. Nicolae Grigorescu, nr. 1A, Târgu Neamț, 12:30-14:30
  • Asociația Puzzle OptimEast  Str. Nicolae Grigorescu, nr. 1A, Târgu Neamț, 14:30-16:30

Cum pot participa?

Tot ce trebuie să faceți pentru a participa este să completați formularul de aici: https://forms.gle/2TvLgws6aXusFtZ19 până pe 4 decembrie. Pregătiți-vă să vă lăsați captivați de inițiative inspiraționale, să vă conectați cu oameni pasionați și să vă lărgiți orizonturile într-o zi plină de descoperiri. Abia așteptăm să vă cunoaștem! Ne vedem pe 5 decembrie să sărbătorim împreună voluntariatul!

Despre proiectul #ONGfâșNeȚ

Proiectul este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț prin îmbunătățirea imaginii publice a acestora în rândul publicului.

Despre Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”

Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” este o organizație non-guvernamentală dedicată dezvoltării tinerilor și participării active la viața comunității, a cărei misiune este încurajarea tinerilor să fie lideri ai propriei vieți și să învețe să-și asume responsabilitatea pentru alegerile și acțiunile lor, într-un spirit de autodeterminare și independență. Viziunea noastră este să construim o societate în care tinerii sunt actori activi și creativi în modelarea propriilor destine. Ne propunem să creăm o cultură a colaborării și a implicării active, unde fiecare tânăr este motivat pentru a produce transformarea pozitivă a societății. Oferind sprijin și resurse tinerilor, ajutăm la formarea unei noi generații de lideri responsabili și implicați care devin artizanii unui viitor de succes. Prin activitățile și proiectele desfășurate, asociația contribuie de peste 23 de ani la dezvoltarea tinerei generații și încurajează participarea activă a tinerilor la viața comunității din județul Neamț. Creăm o comunitate în care tinerii sunt autonomi, responsabili și angajați în propria dezvoltare! Mai multe detalii despre proiectele asociației pe www.voluntariatneamt.ro.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate