TOP 4 stiluri de amenajare evergreen care te vor ajuta să exploatezi la maxim frumusețea casei tale

0

Poză de dada_design pe Unsplash.com

Felul în care alegem să ne amenajăm locuințele are un impact pregnant asupra stării noastre de bine și productivității zilnice. În plus, un decor interior bine ales conferă locuinței un aspect unic și o personalitate pe măsură, scoțând în evidență detalii arhitecturale sau de decor. Află care sunt stilurile evergreen la care poți apela pentru o casă frumoasă, dar și care sunt accesoriile pe care te poți baza pentru accentuarea caracteristicilor locuinței.

Ce stil de amenajare evergreen se potrivește cel mai bine casei tale?

1. Stilul nordic sau scandinav

Dacă până nu demult felul în care se amenajau locuințele nu ținea foarte mult seama de simbioza dintre om și spațiu, în prezent se pune foarte mare accent pe această conexiune. Stilurile nordice sunt cele care aduc concepte precum ordinea și simplitatea, care se împletesc în mod deosebit cu elemente geometrice de decor și cu lumina potrivită. Astfel, poți folosi corpuri de iluminat liniare de la fslshop.ro pentru a accentua elementele de mobilier, dar și arhitectura casei tale, poziționându-le în zone vizibile, pentru un efect complet. Este de preferat ca lumina să fie caldă și intensă, evitând zonele cu umbre, iar pentru a amplifica senzația de luminozitate și spațiu, folosește perdele albe și corpuri de mobilier în culori deschise. 

2. Stilul industrial 

Un stil atemporal și de o frumusețe aparte este stilul industrial, cel care aduce în prim-plan o conlucrare între materiale cu caracteristici diferite. Stilul industrial presupune de fapt integrarea în decor a unor elemente de finisaj elegante puse în antiteză de zone ușor nefinisate sau cu aspect rudimentar. Aspectul cald al pereților din cărămidă poate fi completat cu zone nefinisate, doar tencuite, sau chiar cu substrat aparent de beton, iar în ceea ce privește mobilierul, acesta este realizat majoritar din elemente industriale precum fierul forjat, sticlă sau oțel. 

Lumina folosită în stilul industrial este întotdeauna caldă, iar corpurile de iluminat sunt de asemenea realizate din materiale de construcții industriale, cum ar fi elemente din oțel sau fier. Dispunerea luminii se bazează foarte mult pe ideea de penumbră sau spații iluminate parțial, tocmai pentru a scoate în evidență frumusețea acestui stil care a cucerit privirea unor designeri renumiți și cu siguranță va continua să mai câștige din ce în ce mai mulți adepți. 

3. Stilul clasic

Chiar dacă în modernitate tendința este aceea de a renunța parțial la accentele clasice, cu siguranță stilul clasic nu se va pierde prea curând. Stilul clasic este un stil cald și feminin, cu piese de mobilier delicate și rotunjite, care emană senzualitate și confort. Nuanțele de bază ale stilului includ tonurile de maro și bej, atât la nivelul mobilierului, cât și în ceea ce privește accesoriile și decorațiunile. Fotoliile, mesele rotunjite și în general mobilierul masiv sunt elemente cu trăsături care definesc eleganța stilului clasic. 

4. Stilul contemporan sau modern 

Stilul modern sau contemporan implică folosirea a cât mai puține obiecte, la limita fină a minimalismului. Corpurile de mobilier au accente ascuțite și muchii drepte, iar tehnologia modernă este nelipsită din decor. Lumina poate fi caldă sau rece, iar corpurile de iluminat sunt mai mult futuriste, asimetrice, creând senzația de modernitate și eleganță.

Fiecare stil de amenajare a casei are propriile particularități, aducând cu sine o multitudine de beneficii din punct de vedere vizual în ceea ce privește aspectul casei. Alege pentru locuința ta un stil evergreen care să pună în valoare spațiul și care să te facă să te simți confortabil în fiecare zi. 

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate