Sfaturi pentru securizarea operațiunilor bancare online

0

Internetul a revoluționat semnificativ modul în care oamenii experimentează serviciile bancare. Unul dintre exemple este un imprumut rapid online care vă poate ajuta cu probleme financiare temporare. În timp ce această migrare către lumea virtuală este un pas mare în direcția cea bună, aceasta are încă amenințări care merită să fie cunoscute și protejate.

Această postare împărtășește informații pentru a vă permite să vă protejați contul împotriva amenințărilor online comune. Continuați să citiți pentru a vă securiza experiența bancară online.

1.         Utilizați parole puternice

Parolele sunt cele mai comune forme de detalii de acces pe care oamenii le folosesc pentru a-și păzi și accesa conturile. Cu toate acestea, hackerii au dezvoltat multe modalități mortale de a sparge aceste măsuri pentru a vă accesa contul. Trebuie să fiți atenți și să folosiți cele mai puternice parole pentru a vă proteja contul online. Evitați următoarele greșeli atunci când creați și utilizați codurile de acces, deoarece vă expun hackerilor.

  • Utilizarea datelor personale, cum ar fi numele, adresa sau ziua de naștere.
  • Parole mai scurte.
  • Dependența de cuvinte comune sau combinații simple de cifre.
  • Utilizarea unei parole pentru mai multe autentificări.
  • Neactualizarea regulată a parolelor.

Așadar, cum ar trebui să vă creați și să vă protejați parolele? Mai jos sunt sfaturi pentru a vă ajuta.

  • Utilizați parole mai lungi, de exemplu, o frază și nu un singur cuvânt.
  • Amestecați majuscule și minuscule.
  • Combinați cifrele cu caracterele speciale.
  • Nu utilizați secvențe comune, cum ar fi „0123”.
  • Nu păstrați datele de autentificare în aplicația dvs. bancară online sau în aplicația mobilă.
  • Nu scrieți niciodată parolele pe spatele cardurilor de debit sau de credit.

2.         Schimbați parolele în mod regulat

Tot cu privire la parole, ar trebui să le actualizați în mod regulat, o dată la trei sau șase luni, pentru a reduce riscul de furt. De asemenea, puteți utiliza un generator de parole pentru a vă ajuta să actualizați parole puternice.

3.         Utilizați un manager de parole

Să finalizăm aspectele legate de securitatea parolelor discutând despre utilizarea unui manager de parole. Un manager de parole este un loc sigur pentru a vă stoca parolele atunci când aveți mai multe coduri de acces și nu vi le puteți aminti pe toate.

4.         Marcați site-ul web al băncii dvs.

 Ar trebui să vă protejați împotriva hoților online prin marcarea site-ului web al băncii dumneavoastră. De ce? Pentru că escrocii pot crea pagini de autentificare sau site-uri web care imită site-ul băncii. Ei folosesc aceste site-uri și pagini false pentru a vă ademeni să vă conectați cu datele dumneavoastră sensibile. Ei fură aceste detalii și le folosesc pentru a vă accesa contul. Marcarea vă asigură că vă conectați întotdeauna la site-ul corect ori de câte ori reveniți la site-ul băncii dvs.

5.         Verificați regulat conturile dvs.

Trebuie să vă verificați regulat contul pentru a detecta orice activități frauduloase. Conectarea regulată, cel puțin după una sau două săptămâni, vă poate ajuta să identificați orice încărcare făcută de banca dvs. pentru tranzacții pe care nu le-ați efectuat. În acest fel, veți fi mai bine poziționat pentru a vă securiza contul prin schimbarea parolei.

6.         Feriți-vă de escrocherii

Familiarizarea cu escrocheriile online comune este o altă modalitate de a vă proteja, deoarece nu puteți lupta și învinge un inamic necunoscut. Aceste înșelătorii includ ingineria socială și atacurile de phishing. Spargerea parolelor este un alt atac în care hackerii ghicesc parolele folosind tehnologii periculoase.

Alte înșelătorii pot apărea și atunci când vă conectați la contul dvs. folosind o conexiune Wi-Fi publică nesecurizată. Evitați să faceți clic pe linkuri de e-mail sau să deschideți fișiere de la necunoscuți, deoarece acestea ar putea conține viruși.

7.         Utilizați dispozițiile de securitate ale băncii dvs.

Majoritatea băncilor responsabile au propriile dispoziții de securitate pentru a vă proteja experiența online. De exemplu, vă trimit mesaje text dacă suspectează orice activitate dubioasă în contul dvs. Indiferent de sistemele stabilite de bancă, este în interesul tău să le urmezi și să îți protejezi contul.

8.         Evitați Wi-Fi-ul public

Conexiunile Wi-Fi publice gratuite sunt din ce în ce mai populare și îi ajută pe oameni să rămână pe net. Cu toate acestea, ele nu sunt atât de sigure pe cât par. Aceste rețele sunt hotspot-uri pentru hackeri, deoarece escrocii online știu că este probabil să găsească acolo mai multe victime neștiutoare. Puteți utiliza aceste rețele pentru a face orice altceva pe internet, dar nu și servicii bancare online.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai frecvente atacuri care se ascund în conexiunile Wi-Fi publice.

  • Atacuri Man-in-the-middle, prin care hackerii vă pot intercepta electronic activitățile bancare și alte activități online.
  • Transmiterea de date prin conexiuni necriptate.
  • Hotspoturi malițioase.
  • Malware și spyware.

Dar dacă credeți că trebuie să vă accesați serviciile bancare online folosind aceste rețele, atunci luați următoarele măsuri de securitate:

  • Dezactivați partajarea publică a fișierelor.
  • Utilizați numai site-uri securizate cu lacătul verde înainte de HTPPS pentru a vă asigura că nu sunteți pe un site fals. Dacă aveți un firewall, dispozitivul dvs. desktop sau mobil poate semnala automat site-urile web suspecte.
  • Utilizați o rețea privată virtuală (VPN) pentru a crea o rețea privată pe care o puteți accesa numai dvs.

9.         Utilizați autentificarea cu doi factori

Utilizarea autentificării cu doi factori (2FA) este o altă modalitate de a rămâne în siguranță în operațiunile bancare online. Această funcție oferă un nivel suplimentar de protecție pentru contul dumneavoastră. Aceasta vă cere să vă verificați identitatea de două ori înainte de a vă permite să intrați în contul dvs. De exemplu, vă trimite un mesaj text de pe site-ul web al băncii după ce ați introdus datele dvs. de autentificare obișnuite.

Unele bănci solicită tuturor clienților lor să activeze această funcție, în timp ce altele vă permit să o faceți în mod voluntar, activând-o în setările contului dvs. Pentru ca funcția să funcționeze, va trebui să vă conectați contul la o altă metodă de verificare electronică, cum ar fi telefonul mobil. Puteți spori această măsură de securitate prin următoarele acțiuni:

  • Implementarea verificării biometrice atunci când este posibil, cum ar fi recunoașterea facială și amprentele digitale.
  • Utilizarea aplicațiilor de autentificare în locul SMS-urilor, deoarece acestea actualizează în mod regulat codurile, deoarece fac aproape imposibil pentru hackeri să intre în contul dvs. dacă nu au telefonul dvs. mobil.

Concluzie

Am împărtășit toate lucrurile pe care ar trebui să le faceți pentru a vă proteja experiența bancară online. Mingea este în terenul dvs. să aplicați aceste lucruri și să țineți hackerii departe de contul dvs. bancar.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate