Se întâmplă la Neamț – un câine mâncând de foame un alt câine

4

Animalele ne învață multe lecții despre loialitate, despre iubirea și protejarea familiei, dar poate, cel mai important lucru, ne învață ce înseamnă cu adevărat instinctul de supraviețuire pe care mulți dintre noi, deși păstrăm instinctele oamenilor primitivi, l-am uitat ca urmare a confortului industrializării și civilizației.

Problema animalelor fără stăpân continuă să persiste în România, iar la Neamț zilnic pot fi văzuți câini în haite sau singuratici pe câmp, fără urmă de hrană sau apă. Cei mai norocoși, din zonele apropiate caselor, primesc câte o bucată de pâine de la cei aspru judecați că hrănesc câinii care atacă oamenii, dar alții, mai puțin norocoși, urmează legea naturii.

Unii, de foame, ajung să își mănânce semenii morți.

De ce se întâmplă asta? Pentru că mai jos aveți imaginea umanității noastre și a nivelului foarte scăzut de empatie de care dăm dovadă ca popor.

Aceste animale nu au ce căuta pe străzi sau în câmpuri, flămânde, fiind un potențial pericol pentru siguranța oamenilor și a altor animale care trec prin zonă.

Oare cine e cu adevărat responsabil de atacurile câinilor? Ele, animalele care încearcă să supraviețuiască, așa cum e legea lor, sau noi, oamenii, care avem puterea să schimbăm situația, dar nu o facem, preferând să arătăm cu degetul spre aceste animale care nu pot face mare lucru decât să încerce să trăiască?

Întrebați-vă ce ați face dacă ați locui în câmp sub cerul liber, ați fi alungați de oamenii din jur, ați primi pietre și vorbe grele, nu ați avea mâncare și apă, iar lângă voi ar fi un cadavru? Empatia este cheia rezolvării acestor probleme legate de animalele fără stăpân. Dacă ne-am pune o clipă în locul lor, lumea ar arăta altfel.

Aceasta este lumea construită de oameni și nu vă imaginați că situația se rezumă doar la animale. Zilnic întâlnim cazuri de oameni maltratați, abuzați, prost tratați în spitale. Iar canibalismul… e mai rău la oameni și o spune Arsenie Boca:  “Sunt unii care cred că a nu mânca carne și cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca să se cheme că postesc. Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci: prin clevetire și vorbire de rău, muști cu gura, osândești cu vorba și ucizi cu gândul.”.

Din păcate pentru unii care refuză să vadă realitatea așa cum e, aceasta este lumea în care trăim.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. XX spune

    Intre timp in Bicaz(reletare a unor televiziuni centrale cu filmari) o haita de ciini ataca o femeie in plin oras,norocul ei ca era mai tinara sa zbatut si a fugarit ciinii .Deapre aceeasi haita se spune ca ar mai fi atacat o alta femeie care nu a fost atit de norocoasa suferind muscaturi serioase ce a dus-o in spital.Sint si in Piatra destule haite de ciini,hingherii nostri nu-i pot aduna in ritmul cu care sint adusi in oras de ONG-uri din toata tara

  2. eu spune

    si in acest caz dar si in cel din bicaz cu tanara oamenii sunt de vina.pentru dumnezeu nu mai sterilizeaza nimeni nici un caine sau pisica?saracii caini sunt inghetati de frg si morti de foame si chiar si asa majoritatea sunt blanzi si nu vor decat si ei o familie a lor

  3. marcela spune

    Doamne ce ras a ajuns romania. asta se intampla cand stăpînul nu da mâncare zilnic la un animal.. ma intreb unde e statul român unde sânt autoritățile. veștile astea imi face sufletul amar….😪

  4. emy spune

    Categoric ,noi oamenii sunt de vina,pentru astfel de situatii ,,horror,,nicidecum bietele animale care fac orice sa supravetuiasca.Daca ,noi oamenii ,le-am da ceva din resturile de mancare care ne raman,cu siguranta,nu ar mai fi agresive cu noi si nici cu alte animale,,,si daca intradevar in adaposturi,ar fi cu adevarat ingrijite,hranite,tratate si iubite,pentru ca aceste fiinte nu au nici o vina,ca s-au nascut animale,caini,pisici,etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate