România a ignorat semnele. Pacienți COVID din ATI, morți în alte incendii în spitalele lumii

2
Sursa: edition.cnn.com

Niște incompetenți sau rău intenționați s-au grăbit să profite de tragedia în care au murit în incendiu oamenii din spitalul din Piatra-Neamț și să vă spună mai direct – sau mai pe ocolite – că acei oameni au murit din cauza PSD sau a lui Arsene. Așa au înțeles acești oameni să calce pe cadavre în scop electoral.

Adevărul este cu totul altul. Astfel de accidente datorate în special suprasolicitării și supraaglomerării din spitale s-au petrecut și în alte locuri din lume. Din păcate, incompetenții care gestionează acum pandemia în România nu au luat în seamă aceste riscuri și au ignorat ce s-a întâmplat în alte locuri de pe planetă. Drept urmare, inevitabilul s-a produs.

Mai jos vă vom oferi câteva astfel de exemple pentru a fi corect informați însă lucrurile nu trebuie să rămână așa. Cineva trebuie să plătească pentru tragedia de la spitalul din Piatra-Neamț!

https://www.vir.com.vn/five-die-in-nightmare-fire-at-russian-covid-19-hospital-76239.html

În luna mai, 5 persoane au murit într-un incendiu, tot într-o secție ATI dintr-un spital din Sankt Petersburg, Rusia. Alți 150 de pacienți au fost evacuați după ce incendiul a izbucnit la etajul al 6-lea din Spitalul Sf. Gheorghe. Spitalul a fost dedicat tratării pacienților cu COVID, iar cei decedați erau conectați la ventilatoare. La momentul respectiv s-a dat drept cauza preliminară un scurtcircuit. Un ventilator a luat foc.

https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-pandemic-05-10-20-intl/h_4b0326b8d32dd98653af3097b0312ce5

Un alt incendiu s-a produs în luna mai într-un spital din Moscova în care un pacient a murit și sute de persoane au fost evacuate.

În cadrul unui azil, tot în zona Moscovei, în aceeași perioadă un incendiu a ucis alte 9 persoane. Alte două persoane au murit la spital, ridicând bilanțul morților la 11.

https://health.economictimes.indiatimes.com/news/hospitals/covid-19-hospital-fire-in-ahmedabad-leaves-8-patients-dead/77404237

În luna august 8 pacienți au murit în Ahmedabad, India, într-un spital privat în urma unui incendiu. Victimele erau tratate la secția ATI creată special pentru pacienții cu COVID în spitalul Shrey din Navrangpura. Incendiul a avut loc în timpul nopții și în jur de 40 de alți pacienți au fost salvați și mutați într-un spital de stat din oraș.

https://www.thehindu.com/news/national/trustee-booked-in-ahmedabad-hospital-fire-case/article32330414.ece

Poliția a deschis un dosar penal pentru neglijență împotriva administratorului. Din primele date, s-a arătat că spitalul nu deținea alarmă pentru incendii, nu s-a efectuat un audit privind securitatea la incendii, iar personalul medical nu avea training în privința gestionării unui incendiu. Cauza a fost identificată ca fiind un scurtcircuit. Unii pacienți au murit din cauza arsurilor, alții din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

https://indianexpress.com/article/cities/ahmedabad/gujarat-ssg-hospital-covid-ward-fire-live-updates-6588252/

În luna septembrie  un incendiu a izbucnit la un spital din Vadodara, India, unde 272 de pacienți cu coronavirus erau tratați. Incendiul a izbucnit tot la o secție de ATI de la primul etaj. Din fericire, nu au existat victime în incendiu, însă 39 de pacienți de la ATI au fost evacuați și mutați în alte spitale, în stare critică. Autoritățile au declarat că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un ventilator. Personalul medical a intervenit imediat cu un stingător, salvând viețile pacienților și prevenind extinderea la alte secții. Cu câteva zile înainte a avut loc un exercițiu realizat de pompieri prin care personalul medical a fost învățat să gestioneze asemenea catastrofe și să evacueze pacienții.

Deși de această dată, incendiul a fost gestionat exemplar de personalul medical, unul dintre aparținătorii pacienților mutați de la secția ATI afectată s-a întrebat de ce spitalele cu pacienți COVID iau foc și cum e posibil ca un ventilator să provoace asemenea dezastre.

https://www.journalpioneer.com/news/world/more-than-150-evacuated-from-russian-coronavirus-hospital-after-fire-515599/

În luna octombrie, peste 150 de pacienți au fost mutați dintr-un spital COVID din Chelyabinsk, Rusia, ca urmare a unei explozii de oxigen și incendiu. Incendiul ar fi avut loc într-o stație de oxigen dintr-o încăpere. Nu au existat victime ale incendiului, autoritățile negând faptul că ar fi avut loc 2 decese ca urmare a dezastrului. În Rusia au avut loc nenumărate incidente de acest tip ca urmare a defecțiunilor de la echipamentele utilizate în tratarea COVID în ultimele 6 luni.

https://www.businessinsider.com/nhs-hospitals-with-aluminium-cladding-pose-grenfell-tower-fire-risk-2020-7

În UK s-au luat măsuri din timp, după tragediile din Rusia. În luna iulie, un spital din Londra, Kings College Hospital, și-a închis secția de ATI pentru pacienții COVID deoarece s-a constatat că structura clădirii are risc de incendiu: panouri dintr-un compozit din aluminiu, inflamabil. Un incendiu similar s-a produs într-o clădire cu aceeași structură metalică în 2017. Atunci, 72 de oameni au murit în incendiul din Grenfell. Alte 6 spitale din UK au aceeași structură. Informațiile premergătoare închiderii secției de ATI au apărut întâi în presă, ale cărei investigații au demonstrat că aceste clădiri sunt extrem de periculoase.

Concluziile vă aparțin.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Ciprian V. spune

    La noi exista doar dictatura incompetentilor, gainari (hotii ar fi un compliment) cu gulere albe care pozeaza in salvatorii natiunii!! Niste cazaturi, niste oameni care nu ar putea sa traiasca din munca cinstita si tot ce stiu e sa paraziteze banii publici, adica fara sa fure de la noi toti!

  2. Ciprian V. spune

    Daca India, Rusia sunt reperele noastre, putem spune ca stam chiar bine… dar din pacate ar trebui sa ne comparam cel putin cu tari aproape de noi, ca sa nu indraznesc mai spre vest … vai de presa noastra…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate