Presa nemteana demonteaza o alta minciuna legata de Apa Serv

1

Aflam din presa nemteana ca primarul comunei Doljești, consiliul local și cetățenii au hotărât să renunțe la serviciile Apa Serv și  să încheie contract cu societatea Apa Vital Iași.
Din aceasta decizie a comunei Doljesti reiese clar ca Apa Serv nu detine un monopol asupra furnizarii apei in Neamt si cei care doresc pot gasi variante mai ieftine, si ca sa fim sinceri, poate si la o calitate mai buna daca apa vine de pe o retea nu atat de sparta ca cea a Consiliului Judetean Neamt.
Singura problema pe care o vedem noi la astfel de reorientari in vederea furnizarii de apa ar fi sa nu cumva sa se gaseasca metodele legale de a se apuca de furnizat apa si agenti economici privati de genul Duraul S.A. apa
Atata timp cat furnizarea apei ramane apanajul administratiilor publice locale, poate chiar e bine sa apara concurenta intre judetele invecinate, ca fiecare sa fie cat mai interesat sa isi fidelizeze clientii, si desigur politicienii care vor sa puna gheara pe cate ceva de la firmele de apa si canal sa aiba grija ca acestea sa si functioneze in regim de economie de piata si clientii sa fie multumiti, nu doar sa fie storsi de bani.
E bine ca s-a demontat odata si mitul cu monopolul Apa Serv, pentru ca de aici incepe concurenta si CJN va fi obligat sa isi repare reteaua de distributie, iar primarii care ridica mana pentru majorarile pretului la apa sa o faca mai cu grija.
Speram ca in curand se va intelege ca in asociatiile de locatari unde exista vointa comuna se poate trece si la contorizarea individuala foarte simplu, si usor usor apa sa fie livrata in acelasi sistem de contorizare ca si gazul metan iar nemtenii sa nu mai plateasca pierderi aiurea. Mai ramane sa inteleaga si asociatiile de locatari ce au de facut si treburile chiar incep sa se aseze pe un fagas normal.
Grecii, nesuportand maririle de pret la apa potabila impuse de piata internationala, au trecut la un sistem dublu de apa, adica o instalatie de apa potabila scumpa si una de apa tehnica aproape gratis, pentru toaleta, centrala termica, etc. Noi romanii avem ce a mai ramas din instalatiile de apa calda si poate ar fi cazul sa ne gandim ca prin calorifere nu e musai sa avem apa clorinata, iar la veceu putem trage apa si daca nu e potabila, ba chiar poate suntem putin cam „boieri” folosind apa potabila pentru veceu, pentru spalat treptele de la bloc si pentru udat in gradina . In comparatie cu Grecia, e ca si cum ne-am plange ca e scumpa sampania in care facem baie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Vasile spune

    Un articol bun. Felicitari !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate