Joi, voluntarii iubitori de munte vor ecologiza zonele Lacul Roșu și Bicăjel – CJ Neamț este una dintre instituțiile care sprijină programul de ecologizare „Să facem curățenie în natură”

1

Joi, voluntarii iubitori de munte vor ecologiza zonele Lacul Roșu și Bicăjel

Două dintre cele mai frumoase zone montane, situate la limita județelor Neamț și Harghita, vor fi curățate de deșeuri, la jumătatea acestei săptămâni.

Consiliul Județean Neamț este una dintre instituțiile care sprijină programul de ecologizare «Să facem curățenie în natură», programată a avea loc pe data de 26 octombrie 2023, în cadrul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară «Hășmașul Mare».

Sper să fie o participare numeroasă, care să ajute, pe de o parte, să eliberăm de deșeuri unele zone de o frumusețe excepțională din munții noștri, și, pe de altă parte, să avem dovada că simțul civic îi caracterizează pe cât mai mulți dintre noi și că oamenii își doresc să trăiască și să se plimbe într-un mediu curat, în natură nepoluată“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Voluntarii, care joi vor avea ca punct de întâlnire parcarea cu foișoare de la km 29 (la 200 de metri de la ieșirea din tunel, în direcția Lacu Roșu), la ora 10:00, vor fi împărțiți în două echipe și vor ecologiza zonele Lacul Roșu și Bicăjel. Conform regulamentului programului de ecologizare, toți participanții vor fi înscriși în lista de prezență. Voluntarii minori vor fi însoțiți de un adult.

Pentru strângerea deșeurilor se va acționa pe patru trasee. Unul se întinde de la Bicăjel spre refugiul Panoramic Piatra Mariei; altul, de la punctul de întâlnire a voluntarilor și până înspre Cheile Bicăjel; al treilea traseu este cuprins între punctul de întâlnire a ecologiștilor, până către Lacul Roșu și ultimul traseu este pe DN12, înspre strada Bârnadu.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Hășmașul Mare va asigura saci pentru deșeuri și mănuși.

Obiectivul programului de strângere a deșeurilor este de a mobiliza oamenii pentru un scop comun: conștientizarea necesității protecției mediului. Participanți la acest program sunt reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Hășmașul Mare, ai Consiliului Județean Neamț, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ECONEAMȚ“, ai comunei Bicaz Chei și ai Operatorului de salubrizare Zona 4 Neamț – S.C. EDIL INDUSTRY S.R.L..

Consiliul Județean Neamț a aderat anul trecut la Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară „Hășmașul Mare“, urmărind prin acest demers dezvoltarea comunităților nemțene din arealul Masivului Hășmașul Mare, modernizarea infrastructurii, susținerea activităților economice, sociale, culturale și de mediu, prin implicarea tuturor autorităților administrației publice competente din această zonă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Boghian Grigore spune

    Vrem și noi de la pensionari sa participam unde ne putem înscrie. Se asigura mijloc de transport?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate