Citește și
2 Comentarii
  1. Razvan spune

    Eu sunt mai „incet”. Cazul exemplificat de doamna mediator, cel al sucesiunii:
    In loc sa dau la notar 800 ron, ii dau dumneaei, la „pretul aferent” (dar tariful este liberalizat) si ajunge poate la 500 de ron + 7 lei la notar. Deci am economisit vreo 200 ron dar isi pune semnatura mediatorul si nu notarul.
    Din start, se stie ca e o cheltuiala sa dai bani notarilor/mediatorilor pentru o succesiune, pentru ca cineva sa lase munca de o viata urmasilor; pentru asta, le dai notarilor/mediatorilor niste bani (uneori chiar prea multi – a se vedea achizitia de imobil, gen 1000 EURO). Adica din munca ta, sa le dai LOR niste bani, chiar multi.
    Acum vine o lege si ii inmulteste; au bagat niste hiene printre lei. Ei se bat care iti iau mai putin, dar iti iau?
    Nici nu stiu daca sa ma bucur de raul notarilor, ca le-au bagat niste buzunare goale printre ei, sau sa plang ca au mai aparaut niste primitori de tarife.
    Am si eu un sfat pentru EI: GET A REAL JOB !!! Altii se duc sa chiar munceasca banii ce voi ii cereti.

  2. Razvan spune

    „Tarifele practicate de mediatori diferă în funcţie de natura litigiului şi de complexitatea lui. Ele pornesc de la 500 de lei / şedinţă pentru rezolvarea unui conflict civil şi pot ajunge până la 4000 de lei, dacă este vorba despre drepturile de proprietate intelectuală.

    În cazul unui divorţ, tarifele pornesc de la 250 de lei şi ajung chiar şi la 1000 de lei în cazul în care este vorba despre un divorţ cu partaj. În cazul unei succesiuni, tarifele sunt între 250 şi 500 de lei. Trebuie ştiut şi că aceste costuri trebuie plătite de toate părţile implicate.

    Şedinţa de informare asupra avantajelor medierii înainte de începerea procesului este şi ea obligatorie, dar gratuită. Mediatorii decid apoi dacă părţile implicate în conflict vor parcurge etapa de mediere sau vor merge direct în faţa judecătorului. Refuzul părţii de a participa la această şedinţă gratuită se sancţionează cu sume cuprinse între 100 şi 1000 de lei.”

    In concluzie: S-a gasit si o paine pentru oamenii astia. De ce sa tii banii doar pentru tine cand poti sa ii dai mediatorilor, sa te rezolve ei, ca tu esti incapabil si nu stii sa „canalizezi un conflict”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate