De ce nu a simțit nimeni mirosul gazului care a produs explozia din Piatra-Neamț?

4

O echipă de la firma ce se ocupă de livrat gazul metan a fost prezentă ieri, 1 noiembrie, la locul unde s-a produs explozia pentru a investiga cauzele.

Poate nu ar fi rău ca domni de la gaz să ne spună de ce nu a simțit nimeni miros de gaz în acel bloc, deși cantitatea de gaz acumulată a fost destul de mare, dacă ne uităm la ce explozie s-a produs.

Noi nu ne pricepem la gaz metan, dar putem spune că înainte de revoluție gazul metan de la aragaz mirosea mult mai strident din cauza unui alt gaz care era introdus în cel metan, special pentru ca oamenii să simtă orice scurgere, gazul metan neavând nici un fel de miros în mod normal.

În ultimii ani am observat că uneori când aprindem aragazul nu mai este nici un miros de gaz până inițiem flacăra sau din contra uneori este.
Să fie oare probleme de odorizare a gazului metan uneori? Poate ne spun cei de la gaze.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Oleg spune

    E dificil sa ne pronunțăm in necunoștință de cauza.

  2. Varga Szandor Andras spune

    Transgaz are obligatia sa introduca MERCAPTAN in amestec cu gazul metan, prin statiile lor de transport .
    Din cate stiu este foarte scump, Stiu ca inainte o faceau, iar la Batca Doamnei aveau recipienti in magazie, probabil adusi de prin teren de pe unde ii utilizau .
    Sincer insa acum m-as mira sa se mai faca amestecul asta pentru ca de ani buni nu am mai simtit miros de mercaptan cand deschid aragazul .

  3. Leo Taxil spune

    Oare de ce nu este obligatorie instalarea senzorului de gaz?

  4. Dan spune

    Din cate stiu eu, in bucatarie trebuia sa fie si un senzor de gaz, care, daca simte gazul, ar trebui sa dea alarma si sa inchida gazul de afara. Trebuie verificat daca exista asa ceva. Pentru-ca daca era, atunci, coroborat cu informatia ca de fapt explozia a avut loc in baie, atunci e clar ca in bucataria de la aprtamentul unde a avut loc explozia, nu au fost scapari de gaz. Stim ca metanul e mai usor ca aerul, deci daca scapa , el urca, pe unde o fi, nu conteaza. Deasemenea la cat de masiva a fost explozia, nu putem vorbi de scapari de gaze sau de furtun fisurat. Aici e vorba de ceva mult mai mare, care a venit de undeva de la apartamentele de jos. Dar sa asteptam rezultatele expertizelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate