Crenvuștii tip pește au fost ”gustați” de Protecția Consumatorului
La începutul lunii am prezentat în ziarpiatraneamt.ro un nou tip de crenvuști, ”crenvurștii pește”. I-am botezat așa pentru că acești crenvurști erau deschiși la culoare pe burtă și închiși la culoare pe spate. (click aici pentru articol)
![](https://www.ziarpiatraneamt.ro/wp-content/uploads/2019/02/crenvusti-peste-1024x612.jpg)
Astăzi am primit și comunicatul din partea celor de la OPC care se pare că au identificat comerciantul și au ”gustat” crenvuștii, lăsând și o amendă ca amintire.
COMUNICAT CJPC Neamţ
Având în vedere faptul că, în data de 07.02.2019, în spaţiul public au apărut informaţii referitore la expunerea în vederea comercializării a produselor „ crenvurşti de curcan” şi „crenvurşti piept de pui ”, asupra cărora plana suspiciunea că sunt neconforme – descrise ca fiind „deschise la culoare pe burtă şi închise la culoare pe spate”, din motive presupuse a fi „vechi sau nepăstrate corect”, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Neamţ s-a autosesizat demarând o acţiune de control operativ la operatorii economici care comercializează această categorie de produs.
Magazinul care avea expus la comercializare aceste produse a fost identificat în concordanţă cu imaginea prezentată în articolul de presă. Echipa de control a constatat că produsele expuse la comercializare se încadrează în data durabilităţii minimale înscrisă pe eticheta de produs, dar au fost înregistrate abateri privind temperatura de expunere şi de depozitare a acestor produse – la momentul verificării temperatura din vitrina frigorifică era de 11,7⁰C, faţă de temperatura recomandată de către producător de 6-8⁰C.
Magazinul care avea expus la comercializare aceste produse a fost identificat în concordanţă cu imaginea prezentată în articolul de presă. Echipa de control a constatat că produsele expuse la comercializare se încadrează în data durabilităţii minimale înscrisă pe eticheta de produs, dar au fost înregistrate abateri privind temperatura de expunere şi de depozitare a acestor produse – la momentul verificării temperatura din vitrina frigorifică era de 11,7⁰C, faţă de temperatura recomandată de către producător de 6-8⁰C.
![whatsapp](https://www.ziarpiatraneamt.ro/wp-content/uploads/2023/12/whatsapp.png)
![aplicatie android ziar neamt](https://www.ziarpiatraneamt.ro/wp-content/uploads/2022/10/Descarca-acum-940-×-940-px-800-×-100-px.png)
![disclaimer ziarpiatraneamt.ro](https://www.ziarpiatraneamt.ro/wp-content/uploads/2023/06/disclaimer-1.png)
Așadar a început OPC u sa ia după. metodologia din UK , unde. Degeaba. Zicea Nu s cine Că e Vis urat , NU Nu e Realitatea. , Pot arăta. mai urat ca ,,peștii ,, de sus SUNT in Termenu de Valabilitate , cel de are magazinul polonez , indian., british E OK , Te duci Tu ori cel de a venit în Control la Producător sa i ceri Explicații De ce și cum , Nu era temperatura conforma cu cea a produsului , PAI .se mai dereglează , defectează și Lăzile ori Vitrinele alea frigorifice , Sau daca Clienții stau cu minutele cu capacul tras , deschis până aleg ori hotărăsc ce și cum să ia Ce. Vina. Sa aibe cel de la Magazin ,EL Trebuie doar să i For Sale , la doritori și cei de poftesc așa ceva . Cad ei cumva ca Pisica in picioare .