Concursul Naţional de dans „Împreună pentru viitor”

0

 

Sâmbătă, 11 mai 2013, s-a desfăşurat la Colegiului Tehnic „Dimitrie Ghika”Comăneşti,faza regională a Concursului Naţional de dans „Împreună pentru viitor”. Participanţii au asistat la o lecţie a solidarităţii şi voluntariatului, echipajele fiind alcătuite din elevi cu cerinţe educaţionale speciale şi elevi voluntari. În spatele fiecărui dans prezentat se află multe ore de pregătire şi eforturi depuse de copii şi de profesori îndrumători.
Judeţul Neamţ a obţinut premiul II la secţiunea dans modern prin formaţia„Select Dance Junior”şi premiul III la secţiunea dans tradiţional prin formaţia “Hora”.
Formaţia „Select dance junior” este alcătuită din elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tîrgu Neamţ şi Liceul Tehnologic „VasileConta” TîrguNeamţ şi este coordonată de doamna Acozmulesei Luminiţa.
Formaţia „Hora”este alcătuită din elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman şi Grupul Şcolar „Vasile Sav ” Roman, coordonatori fiind doamnele Bob Mihaela şi Lemnaru Minodora.
Aceste echipaje vor participa la faza naţională a concursului, judeţul Neamţ fiind gazda acestei manifestări care se va desfăşura în perioada 31 mai – 2 iunie 2013.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ este onorat să organizeze faza naţională a acestui concurs, nota specifică fiind dată de faptul că fiecare echipă este formată – în mod egal – din elevi voluntari proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi elevi beneficiari(doar elevi cu certificat de încadrare în grad de handicap).
La concurs vor participa 16 echipaje din 8 zone ale ţării (aproximativ 300 de elevi), cadre didactice care însoţesc copiii (60 de profesori), coordonatori judeţeni şi regionali SNAC (50 de profesori), reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale,invitaţi din instituţiile judeţene şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Activităţile din cadrul SNAC urmăresc să ofere oportunităţi şi şanse egale tuturor copiilor, beneficiarii direcţii fiind copii cu dizabilităţi, copii cu dificultăţi de învăţare şi adaptare şcolară şi socială, copii/tinerii/adulţii din categorii vulnerabile şi ca beneficiari indirecţi voluntarii, comunitatea, societatea.

INSPECTOR ŞCOLAR DE SPECIALITATE,
prof.Ionela Meda ŞTIRBU

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate