ITM Neamţ a verificat serviciile externe de prevenire şi protecţie

0

În  perioada 29 mai-7 iunie 2024, s-a  desfăşurat Campania Naţională privind verificarea modului în care serviciile externe respectă obligaţiile legale şi a activităţilor de prevenire şi protecţie pe care le desfăşoară în întreprinderi/unităţi.

Obiectivele acţiunilor de control au fost :

  • verificarea respectãrii de cãtre serviciile externe de prevenire şi protecţie a prevederilor legale;
  • verificarea respectãrii prevederilor legale privind securitatea si sãnãtatea în muncã în întreprinderile/unitãţile care au apelat la servicii externe pentru desfãşurarea activitãţilor de prevenire si protecţie;
  • constientizarea angajatorilor cu privire la faptul cã apelarea la servicii externe nu îi exonereazã de responsabilitãţile lor în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã (SSM).

În cadrul acestei acţiuni, inspectorii de muncă au verificat un număr de 34 servicii externe.

Deficienţele constatate au fost:

–  depunerea cu întârziere a rapoartelor semestriale de activitate;

– neinformarea, în scris, a angajatorului asupra deficienţelor constatate şi asupra mãsurilor propuse pentru remedierea acestora.

Pentru încălcarea legislaţiei  în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,  inspectorii de muncă au aplicat patru avertismente contravenţionale. Au fost dispuse patru măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate