ULTIMA ORĂ: Criză cardiacă pe Ceahlău. Victima, stabilizată de salvamontiști, va fi preluată de un elicopter SMURD din masiv

1

În această după-amiază are loc o acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Neamț pentru acordarea primului ajutor unei persoane cu criză cardiacă gravă, cu pierderea stării de conștiență, în zona La Morminte din masivul Ceahlău.

Salvamontiștii din Baza Durău au intervenit rapid și au acordat primul ajutor medical, au readus victima la starea de conștiență și i-au administrat oxigen.

Salvamontiștii vor transporta terestru victima până în zona cabanei Fântânele unde va ateriza un elicopter SMURD-IGAV pentru a prelua victima.

Este a șasea intervenție de astăzi a salvamontiștilor din Neamț.

a transmis Salvamont România

Actualizare Salvamont: Dupa trolierea medicului, cand totul parea ca se va termina foarte repede, un senzor care indica o posibila defectiune s-a aprins la bordul aeronavei care a plecat spre aeroportul din Iasi. Deoarece nu s-a gasit nici o aeronava disponibila, atat victima, cat si medicul de pe elicopter au fost coborati intr-o poiana in care se putea efectua o aterizare. In final, dupa ore de astaptare, s-a ajuns la Baza Salvamont Durau unde cazul a fost preluat de o ambulanta SAJ Neamt. Ulterior, un elicopter SMURD a aterizat in Statiunea Durau si a recuperat medicul.

Foto: arhivă/Salvamont

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stelian Aldea spune

    Este cel putin jenant modul in care a actional entitatea care administreaza elicopterul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate