NEAMȚ: Aproape o treime dintre infectările din ultima săptămână au fost la persoane vaccinate

0

Până astăzi, 6 noiembrie, în județul Neamț au fost confirmate 29.603 cazuri de infectare cu SARS Cov.

DSP Neamț informează că 2.176 de persoane s-au reinfectat, fiind testate pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

20.239 de persoane au fost raportate ca vindecate.

În intervalul 30 octombrie – 6 noiembrie, au fost confirmate COVID-19 pozitive 886 de persoane, din care 70 copii.

Din cele 886 persoane infectate, 242 de persoane (n.r. 27%) erau vaccinate împotriva COVID-19.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are trend descrescător și a ajuns, astăzi, la 5,24 cazuri la 1.000 de locuitori. 5 localități au peste 10 cazuri confirmate la 1.000 de locuitori.”, a mai transmis DSP Neamț.

Reamintim următoarele:
• Confirmarea afecţiunii COVID-19 se face fie prin identificarea prin RT-PCR a ARN SARS-CoV-2, fie prin teste antigenice rapide în produsele biologice recomandate (exsudat nazal, exsudat faringian, spută, lavaj bronşic), aşa cum este precizat în Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
• Testele antigenice rapide sunt de uz profesional – prelevarea probei, interpretarea și raportarea rezultatelor este făcută de către personal medical calificat în cadrul unei unități sanitare sau de către Serviciul Județean de Ambulanță, la solicitarea medicului de familie.
• Pacienţii simptomatici cu rezultat negativ la testul antigenic rapid care prezintă simptome sugestive pentru infecţia cu SARS-CoV-2 conform definiţiei de caz vor fi retestaţi, la aceeași recoltare, prin metoda RT-PCR.
• Dacă la testarea RT-PCR sau prin utilizarea testelor antigenice rapide aveți rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2, contactați și informați medicul de familie privind starea dumneavoastră de sănătate și comunicați locul în care ați decis să vă izolați.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate