Cum se pregătește județul Neamț pentru COVID-19. Locuri în spitale și testare coronavirus pe plan local

0

La nivelul județului Neamț există în acest moment 65 de locuri disponibile pentru persoanele infectate cu COVID-19, dar cu stare de sănătate bună, care pot fi tratate pe plan local. Acest număr de locuri poate crește. Momentan locurile se rezumă la Spitalul Județean din Piatra-Neamț. În sprijin, la nevoie, pot interveni și alte unități spitalicești din județ, dar după o decizie de reorganizare analizată de autoritățile responsabile.

Până în prezent, cazurile de la Neamț au ajuns la Iași. Protocolul poate suferi schimbări în funcție de evoluția pandemiei cu coronavirus, urmând a se face informări în acest sens.

Testare Real Time PCR la Roman și Piatra-Neamț

Prefectul George Lazăr a precizat că doi medici de la spitalul din Roman vor merge la Matei Balș, la București, pentru instruire de a lucra pe Real Time PCR pentru testarea COVID-19. S-a identificat un spațiu pentru montarea acestui aparat, iar, pe 23 martie, DSP Neamț va face o inspecție la Roman pentru a da avizul de funcționare. Aparatul va ajunge săptămâna viitoare (miercuri-joi) și este achiziționat din donații. Se pot efectua aproximativ  96 de teste pe zi cu acest aparat de la Roman.

Spitalul Județean din Piatra-Neamț va achiziționa prin CJ Neamț un aparat Real Time PCR care va putea analiza aproximativ 84 de teste pe zi. Aparatul va ajunge la Piatra-Neamț pe 3 aprilie, potrivit CJ Neamț. Medicii din spital vor fi, de asemenea, instruiți în acest sens.

La Roman, în primă fază, până la sosirea aparatului și la Piatra-Neamț, se vor putea duce teste recoltate de DSP și ambulanță din tot județul.

Conferința de presă susținută de Instituția Prefectului poate fi urmărită integral aici (click).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate