Atenție la e-mail-urile ce par a veni de la Spitalul Județean de Urgență Neamț – unele conțin link-uri malițioase

0

Atenție la e-mail-urile ce par a veni de la Spitalul Județean de Urgență Neamț – unele conțin link-uri malițioase.

mesaj-sjun
Verificați înainte de a deschide mesajul dacă adresa de e-mail de pe care vă vin mesaje cu titlul ”IMPORTANT” și expeditor ”SJUNEAMT” este chiar adresa de e-mail a spitalului. Dacă nu recunoașteți adresa de e-mail a destinatarului nu deschideți mesajul. Conține un link malițios.
De asemenea, analizând lista de adrese demesaj-link e-mail la care au fost trimise astfel de mesaje, am observat că sunt foarte multe adrese de publicații sau jurnaliști de unde deducem că lista de e-mail-uri a fost furată în urma spargerii unui calculator de pe care se ține corespondența cu presa din Neamț. Așadar, cei care dețin și folosesc adresele de mass-media din Neamț să își verifice securitatea calculatoarelor.
Acest atac cibernetic nu are nicio legătură cu Spitalul de Urgență din Piatra Neamț al cărui nume este folosit doar pentru a da credibilitate mesajului și a păcăli destinatarul să dea click pe el.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate