FIV și sănătatea reproductivă – Cum să crești șansele de succes?

0

Infertilitatea afectează 4 din 10 cupluri și este în creștere în rândul femeilor cu vârsta sub 50 de ani. De asemenea, și numărul de cazuri de infertilitate masculină crește de la an la an. Anumite studii ale cercetătorilor arată că anumite boli reumatice – precum artrita idiopatică juvenilă și lupusul eritematos sistemic – afectează sănătatea reproducerii, fertilitatea și rezultatele sarcinii.

Bolile reumatice sunt inflamatorii și autoimune și pot avea un impact asupra sistemului imunitar. Acestea afectează oasele, mușchii, tendoanele, ligamentele, articulațiile și pot afecta și organele. Persoanele cu astfel de boli au un nivel ridicat de oboseală, dureri și alte manifestări fizice și fiziologice. În plus, scăderea fertilității a fost observată la ele.

Pentru femeile cu boli reumatice, medicii stabilesc anumite terapii cu medicamente, care le ajută în reducerea riscurilor. Majoritatea femeilor sănătoase se confruntă cu stări de anxietate în timpul sarcinii, iar cele cu anumite afecțiuni și boli au și mai multe provocări. Astfel de femei sunt sfătuite să utilizeze tehnologii de reproducere asistată, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV).

Sfaturi pentru femeile care decid să facă FIV

Femeile care speră să rămână însărcinate prin fertilizare in vitro (FIV) au anumite întrebări pentru medicii de specialitate. Ele vor să știe cum se desfășoară această procedură, chiar înainte de începerea ei. Un lucru important este să afle ce analize fac ambii parteneri ai cuplului pentru a vedea natura infertilității. Apoi au nevoie să știe ce tratamente sunt prescrise în cazul lor, pentru afecțiunile de care suferă.

Femeile preocupate de fertilitatea lor preferă să discute cu medicul despre problemele medicale ce le pot împiedica să conceapă o sarcină. Cele mai comune sunt: blocarea trompelor uterine, menopauza precoce, problemele cu ovulația, afecțiunile uterine (fibroame, polipi uterini), endometrioza și altele.

Înainte de a începe o procedură FIV, există câteva aspecte, de care femeile ar trebui să țină cont. Schimbarea stilului de viață este un prim aspect și poate duce la îmbunătățirea fertilității femeii, dacă este unul mai sănătos. Asta înseamnă că femeia trebuie să aibă o greutate normală, deci să țină o dietă în caz de obezitate, pentru a-și îmbunătăți ovulația.

Fumatul este contraindicat femeilor care vor să rămână însărcinate. Fumatul îmbătrânește ovarele și afectează ovulele. Și alcoolul trebuie evitat, pentru că acesta poate cauza probleme cu ovulația.

Alte sfaturi recomandate de medicii specialiști sunt:

  • evitarea stresului care poate duce la tulburări hormonale;
  • prevenirea și tratarea bolilor cu transmitere sexuală, a infecțiilor bacteriene gonoreea și chlamydia, pentru că acestea pot împiedica concepția;
  • evitarea sedentarismului, dar și a excesului de activitate fizică care afectează ocvulația și echilibrul hormonal. 

Cum să crești șansele de succes FIV?

Fertilizarea in vitro este o procedură complexă și de aceea femeile trebuie să aibă răbdare, pentru că poate dura timp, pentru a avea succes. Fiecare femeie care optează pentru FIV trebuie să discute cu medicul ei și să fie curajoasă și perseverentă pe parcursul procesului.

Șansele de succes FIV pot crește, dacă se alege o clinică de fertilizare de renume, cu un istoric bun și o echipă medicală calificată și cu experiență. Pentru ca șansele de succes să fie mai mari, trebuie de urmat cu atenție sfaturile și recomandările de tratament ale medicilor. În plus, fiecare pacientă trebuie să fie calmă, pozitivă și să nu-și piardă speranța.

Medicii spun că ratele de succes ale procedurii de fertilizare in vitro (FIV) sunt strâns corelate cu vârsta femeii. Acesta este un lucru adevărat, pe care toate cuplurile trebuie să-l cunoască. Rezultatele generale ale tehnicilor FIV sunt mai adecvate la femeile cu vârsta până în 35 de ani, apoi ele scad. Cu cât femeia îmbătrânește, cu atât ratele de succes FIV devin mai mici – acest lucru este o realitate, explicată de mulți medici specialiști.

Un stil de viață sănătos și o dietă mai sănătoasă ar putea crește șansele unei femei de a rămâne însărcinată.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate