ATENȚIE cum folosiți cardurile bancare. Depunerile de bani pot deveni motiv de inspecţie fiscală

0

Fiscul a terminat tot ce avea de făcut și a spus că ar fi cazul să facă din nou viața grea celor mici care țin țara aceasta la linia de plutire.banidelapidati
Creditarea firmelor este o practică obişnuită în România. Patronii aduc bani de acasă pentru a-şi  acoperi cheltuieli curente atunci când compania se află în impas și, cum e normal, când apare profitul patronii retrag sumele de bani băgate în firmă. Ei bine, de acum împrumuturile şi restituirile de sume dintre patroni sau asociați și firme devin  motiv de inspecţie fiscală atât pentru firme, cât şi pentru persoanele fizice-asociaţi.
„Aceste împrumuturi, restituiri nu au caracterul unei acţiuni de împrumut pentru că, în multe cazuri, lipsesc contractul, scadenţarul sau modalitatea de recuperare. În schimb, vedem foarte multe operaţiuni mici cu numerar care au la bază dispoziţii de plată care nici nu se justifică pentru activitatea societăţilor comerciale“, spune Eugen Şerban, directorul Direcţiei Verificări Fiscale, structură a ANAF.  Tot același domnul mai spune că, creditarea firmelor a fost transformată într-o practică de utilizare a companiilor ca ATM personal din care se scot bani fără justificare.
Tot băieții aceștia care au terminat cu eradicatul corupției și a marilor evazioniști și se vor cățăra din nou în capul micilor patroni, mai spun că dacă împrumuți firma cu o mie de euro de exemplu, trebuie să explici de unde ai mia de euro pentru că dacă e din venituri personale nedeclarate și neimpozitate atunci apar suspiciuni și trebuie făcute investigaţii.
Desigur că noua campanie de hăituit micii întreprinzători se va desfășura sub auspiciile descoperirii marilor averi făcute ilegal, de parcă vreun corupt a folosit vreodată cadrul bancar și propria firmă pentru a spăla banii furați…
Cel mai bine este ca de acum încolo, cei care dețin firme să evite scoaterea și mai ales depunerea de bani de pe carduri iar atunci când este strict nevoie să se căptușească cu acte în spatele fiecărei tranzacții. De asta suntem în 2015 și folosim plățile electronice … ca să vină câțiva deștepți de la Fisc și să ne spună că trebuie să avem dosare cu hârtii pentru fiecare folosire a cardului de firmă ca să nu cumva să devenim suspecți de evaziune fiscală.
Uite așa, în loc să evoluam, de frica abuzurilor celor de la Fisc, mulți patroni mici se vor întoarce la chitanțiere și bani lichizi, lucru care va afecta veniturile băncilor și va diminua impozitele încasate de stat în urma tranzacțiilor bancare și desigur va crește exponențial volumul banilor rulați la negru pentru că mai bine nu mai faci acte decât să bagi  câțiva lei în firmă și să vină doi deștepți care să te streseze 2 săptămâni punându-te să justifici proveniența banilor aduși de acasă pentru plata telefonului sau curentului de la firmă.

D.E.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate