Recomandări de lectură, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ

0

 

Colecţiile Bibliotecii Judeţene se îmbogăţesc constant cu publicaţii din toate domeniile cunoaşterii, pentru diferite niveluri de receptare şi pentru toate gusturile. Printre variate categorii de cărţi, se regăsesc pe rafturile Secţiei de împrumut carte pentru adulţi şi cele care conţin lecturi care să facă mai interesantă şi relaxantă după-amiaza unei zile solicitante, motiv pentru care un număr important de cititori le preferă. Acestea sunt cărţi ce acoperă o tematică variată, iar numitorul lor comun este nuanţa de fină ironie cu care sunt abordate subiecte şi teme care pot fi încadrate şi în registrul extrem de serios.

Asemenea lecturi găsim în volumele:

„Arta de a gândi limpede”

de Rolf Dobelli

„Arta esenţei”

de Dominique Loreau

„Jurnal de lectură”

de Alberto Manguel

„Istorie pentru cei care se tem de istorie”

de Sebastian Schnoy

„Înalta societate”

de Alexander von Schonburg

„Regi, războaie şi cocote”

de Christoph Schulte-Richtering

„Extraordinarul voiaj al unui fakir care a rămas blocat întrun Ikea”

de Romain Puertolas

Aşadar, biblioteca oferă, pe lângă lecturile cu caracter informativ sau practic, ori cele de consolidare a culturii generale, şi lecturi ce pot aduce o nouă perspectivă asupra unor varii domenii în care oamenii se regăsesc parţial, prin preocupările lor. Ne dorim ca astfel să mai risipim ideea, care rezultă adeseori din sondaje, că la bibliotecă se găsesc doar cărţi de literatură, eventual din cea care face obiectul bibliografiilor şcolare şi că, pe cale de consecinţă, biblioteca este destinată doar copiilor. Desigur, în cadrul bibliotecii se acordă o atenţie specială publicului tânăr tocmai pentru a cultiva de timpuriu interesul pentru cunoaştere, cartea fiind un instrument fundamental pe acest drum al dorinţei de a şti.

Un interes de acelaşi nivel, însă, este manifestat şi faţă de posibilităţile de a oferi publicului adult şansa ca întâlnirea cu biblioteca să aducă foloase pe cât mai multe planuri. De aceea, la bibliotecă sunt deopotrivă aşteptaţi şi adulţii de toate vârstele şi cu preocupări din cele mai variate, asigurându-i că vor găsi cu siguranţă, fie în cărţi, fie în ziare, reviste ori în CD-uri sau DVD-uri, ceva care să le facă viaţa mai frumoasă şi mai interesantă, iar recomandările de mai sus pot să constituie, pentru cei care încă nu au ajuns încă în Bd. Republicii, 15, ori pentru cei care au lăsat mai mult timp să treacă de la ultima întâlnire cu cartea, puncte de plecare pentru o bună, confortabilă şi avantajoasă, din punct de vedere financiar, relaţie cu cărţile, prin bibliotecă.

Cristina Catana

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate