Meșteri populari mai puțin cunoscuţi

0

Într-un colţ de sat, pe o uliţa parcă uitată de lume din comuna Ştefan cel Mare, la capătul străzi l-am găsit pe Vasile Ciocârlan, mester popular recunoscut pentru zona Moldovei.
Într-o bucătărie în fundul curţii l-am găsit azi pe meşterul satului muncind de zor la o pereche de opinci. Fiecare produs finit ce iese de pe mâna acestui om minunat are o poveste şi o destinaţie.
Cadru didactic de meserie la şcoala cu program special din Ştefan cel Mare, lucrând doar în ture de noapte, acesta îşi găseşte liniştea atunci când lucrează la vreo mască, când ţese sau modelează.
Mare mi-a fost mirarea cât de multă răbdare are atunci când lucrează  în liniște deplină şi cât de frumos vorbea de fiecare obiect ce iese de pe mâna acestuia.
Într-o discuție cu acesta ne spunea că are și copii dornici să îl ajute fapt pentru care ţine şi ore pentru aceştia la fiecare sfârşit de săptămână. Am încheiat vizita promiţându-i acestuia că vom participa si noi la următoarea oră de meşteşug.

Irina Gorgos

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate