Legea BIG BROTHER, subiect de manipulare în presa românească

2

Vedem în ultima perioadă tot felul de dezbateri, în special la antene, în care se înfierează legea securității cibernetice. Dezbaterile sunt conduse de jurnaliști de valoare, dar care din păcate au doar noțiuni sumare despre subiect.
Legea trebuie să fie implementată de urgență în România și eventual să se creeze un organism care să supravegheze modul în care se uzează de această lege.
Zilnic, zeci de mii de PC-uri infectate din România atacă calculatoare, site-uri și companii din alte state. Zilnic, din România este agresat internetul cu milioane de spamuri. Zilnic, în România, pe internet se produc zeci, poate chiar sute de infracțiuni începând cu înșelătorii și terminând cu trafic de stupefiante. Aceste lucruri trebuie restricționate de o lege cât mai repede înainte de a fi prea târziu…
Am ajuns o țară cotată ca ”High Listingrisk” pe internet. Unul dintre cei mai mari provideri din România este cu tot ISP-ul în UNPROTECT la nivelul 3, adică 1.545.728 IP-uri din România sunt catalogate ca periculoase. Dintre acestea  peste 30.000 de calculatoare au ajuns la nivelul de ”Level 3 Escalation limit by Level 1 records” și asta pentru că nu există nicio lege care să oblige providerul să ia măsuri. Pentru cei care nu pricep, va traducem noi. Situația e gravă rău. Dacă o ținem pe drumul acesta, în curând o să avem mari limitări la internet și nu o să mai avem ce să facem cu ceea ce denumim acum libertatea din spațiul virtual.
Din păcate, presa din România alege să exploateze o emoție legată de îngrădirea unor drepturi, dar în realitate, de la o zi la alta ne îngradim singuri drepturile și accesul la un internet de calitate prin prostiile pe care le fac românii nesancționați de o legislație adecvată.
Dezbaterea pe această lege este una falsă în mediul public din România și asta pentru că jurnaliștii care o discută nu vor înțelege absolut nimic despre gradul de responsabilizare impus de noua legislație, de exemplu la nivelul deținătorilor de clase IPV4 cu număr AS alocat sau la alte niveluri de care dacă facem vorbire vor părea limbi straine pentru mulți neavizați.
Strict pe această problema S.R.I. are dreptate 100%. Nu e bine să confundăm S.R.I. ca instituție cu unii lucrători din servicii care vând informații sau le folosesc pentru a scoate profit sau ne ascultă telefoanele fără mandat. Orice serviciu special are problemele lui, dar când e vorba de siguranța națională trebuie să lăsăm la o parte prejudecățile și să nu ne jucăm cu astfel de lucruri.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Faptul ca antenele sau oricare alta tv. folosesc subiectul si-l comenteaza, mi se pare absolut normal in societatea noastra, in care, tembeliziunile sunt arma de propaganda. Maaaarii deontologi, care vin si ne spun noua ce le-o mai ouat mintea in „cuibarul” lor din vilisoara de fite pe care o detin, nu fac altceva decat, contra simbriei pe care-o incaseaza de la posturile interesate, sa vorbeasca, asa cum li se cere. Cine traieste cu impresia ca cei de care vorbim, sunt cinstiti, atunci cand vorbesc…, se-nsala amarnic. Ei sunt cinstiti doar cu solda pe care-o primesc la casieria tembeliziunii ! In afara de asta, totul are si substrat politic, incercandu-se denigrarea unuia sau altuia din conducatori…, de tara sau guvern, de capi ai serviciilor sau de sefi pe la justitie. Mi se pare normal, ca-n Romania…..tara, numita „a tuturor posibilitatilor”, dupa modelul American, pe care se pare ca l-am si depasit, acum, dupa 25 de ani, sa se-ncerce si punerea hamurilor, pe o „herghelie” din ce in ce mai libertina, hotarata sa-si faca loc in societate, prin mijloace „neortodoxe”! Daca big Brother, ar insemna linistea si accesul nostru liber si neingradit, in lumea virtuala, atunci….sa fie implementat ! Daaaar, sa se aiba in vedere si inerentele incalcari ale drepturilor individuale, care s-ar putea face sub umbrela fratelui cel mare… Cat despre….”Siguranta Nationala, sunt convins, ca atunci cand interesele marilor puteri o vor cere, va fi lasata deoparte. Poate gresesc, dar „accidentul” din America din 2001 sau cel din Franta, mai recent, ma duc cu gandul la o anume premeditare ! Lumea E SCHIMBATA sub ochii nostri iar noi, tre’ sa ne adaptam ! Caaaci, asa ne spune noua Teoria Evolutionista….. caci, cine n-o putut sa se adapteze la „mediu”, caci…o…chierit ! caci inchei !

    1. feraru marcel spune

      Caci, m-am dismerdat(u) si io oleaca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate