Athenaeum Portia de Cunoastere – Identitate, traditie si inovatie

0

Traversăm una dintre cele mai fascinante perioade ale istoriei. Peste 5 miliarde de oameni sunt conectați la internet, iar în ultimii 10 ani ne-am schimbat fundamental modul de comunicare.
Avem nevoie de o baza solida pe care sa putem construi viitorul, de un ghid de trecere în noul sistem, în noua vârstă a umanității. Aici reapare comunitatea arhaică, satul, spațiul fizic dar și mental în care sunt păstrate valorile ancestrale ale lumii, transmise din generație în generație din vremuri imemoriale.
Urmărind linia folclorului românesc până în neolitic, Brâncuși a ajuns la esențe, reușind să definească arta modernă a secolului XX prin sculpturile sale. Cultura noastră țărănească poate fi o sursă infinită de creativitate și inovație, cât timp este înțeleasă, trăită și conștientizată.

La Piatra Neamț, pe 7 februarie (între 15.00 și 18.00), vom deschide o fereastră de cunoaștere identitară cu două perspective: cea a comunității tradiționale și cea a comunității virtuale.

Invitate : Andreea Tanasescu – fondatoarea comunitatii La blouse roumaine si Irina Apan, etnolog, colaborator al Muzeului de Etnografie din Brasov, membra a Minisatului Sfantul Andrei.

Afis

Despre La blouse roumaine
La blouse roumaine este o comunitate online, născută pe facebook în 2012, ce a declanșat una dintre cele mai importante mișcări culturale din ultimii 25 de ani, dedicate iei și culturii identitare din România.
La blouse roumaine a creat și inițiat Ziua Universală a Iei, pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor și Sfântul Ioan de vară. Evenimentul s-a bucurat de un succes imens, fiind celebrat, doi ani la rând, pe 6 continente, in peste 50 de țări și 100 de localități din România și din întreaga lume.
Comunitatea La blouse roumaine a primit premiul revistei Business Review pentru Cel mai important efort de promovare a României in 2013, premiul de Proiectul Anului acordat de Asociația Cele mai Frumoase Sate Românești și nominalizarea revistei Foreign Policy Romania în Top 100, categoria inițiativelor culturale care mişcă ţara în direcţii bune.

Pretul invitatiei – 35 de lei (coffee-break inclus)

Pentru achizitionarea biletelor va rog sunati la 0745210332 – Gabi Vicu

Biletele pot fi cumparate si direct de la editiile Portia de cunoastere de joi seara !

Va asteptam cu drag !

Cei care doresc sa sprijine acest eveniment si sa contribuie la cresterea sa calitativa o pot face prin sponsorizari si donatii catre Asociatia Portia de cunoastere. Contul este deschis la Banca Transilvania – RO53BTRLRONCRT0263007801.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate