Salvamontul țipă la 112 ca nu cumva să se vadă cine e primul vinovat

3

O știre de prin presa nemțeană ne spune cum că doi schiori s-au ciocnit pe pîrtia din Durău. Incidentul a fost anunțat la serviciul 112 care a reacționat cum știm toți că reacționează, adică de îți vine să te duci să-i bați.
La tot acest incident… ce să vezi? Cel mai ofuscat a fost chiar șeful salvamont care își punea întrebarea ce se întâmpla dacă ei nu erau în zonă să dea primul ajutor.
Noi ne întrebăm altceva: Cum adică accident pe pârtie la Durău și salvamontul era acolo? Care pârtie? Păi salvamontul ăla ce păzește? Nu știe că stațiunea Durău nu are nicio pârtie omologată, deci turiștii nu au voie să se dea cu schiurile în stațiunea Durău?
Data viitoare când salvamontul nemțean se mai află întâmplător în zone unde turiștii își pun viața în pericol pe pârtii sau trasee neomologate, poate ar fi bine să intervină și să-i oprească înainte ca aceștia să ajungă să sune la 112 … nu așa ar fi normal? Sau dacă nu mai sunt lăsați turiștii să își riște viața pe pârtii neomologate se strică afaceri de de turism la vreun băiat deștept de prin Durău?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Lolita spune

    Ai mare dreptate Simona. Totul e facut varza in Durau de niste cocalari imbogatiti peste morti.

  2. Raul Papalicef spune

    Domnule Iosub, din pacate legislatia actuala nu permite Salvamontului sa interzica practicarea sporturilor de iarna indiferent de gradul de periculozitate si de pista folosita. Acelasi regim o au si traseele turistice unde putem doar recomanda si nicidecum restrictiona accesul.In concluzie daca un turist vrea sa-si dea drumul de pe VF Toaca noi nu putem decat sa-i recomandam sa n-o faca . Atat.
    Cat despre partia de la Durau din cate stiu eu ea este in curs de omologare cu documentatia depusa la ANT si chiar corespunde din punct de vedere a securitatii schiorilor.

    ADMIN: Dumneavoastră știți exact ce vorbesc eu. Știți ce brambureală au facut cei de la CJN și cu traseele din Ceahlau și știți foarte bine că viața turiștilor e pusă in pericol in multe zone pe care dumneavoastră le acoperiți.
    Pârtia poate să fie cea mai bună din lume … dacă nu e omologată, autoritățile județene și mai ales cele din Durău ar trebui să o țină inchisă.
    Cât despre 112 am avut și eu niște experiențe cu ei de credeam că sunt la camera ascunsă și cineva imi testează nervii….

  3. Simona spune

    Se stie, oare, ca in statiunea Durau nu exista macar un punct farmaceutic, sa ai de unde lua macar o aspirina? Sau poate exista si e bine camuflata?! Se stie, oare, ca poti muri cu zile pentru ca pana ajunge salvarea (daca nu cumva e plecata prin alte parti sa salveze vieti) trec minute bune, ca poti sa-ti dai duhul facand turul Lacului Bicaz, ca apoi sa fii trambalat dintr-o salvare in alta (pe la Potoci, pe la baraj, pe unde se poate)? Se stie, oare, ca pe vremuri, la Ceahlau exista un spital care avea si RADIOLOGIE, si PEDIATRIE, si MATERNITATE si salupa de salvare care transporta pacientii la Bicaz pe apa (drumul dura vreo 30 – 40 de minute)? Acel spital deservea toata Valea Muntelui de la Borca pana la Hangu. Sunt multe de povestit. Vorbiti cu localnicii in varsta care va pot povesti mai multe. Sa mai aduc aminte despre drumul axial? Ce statiune? Ce pretentii? Paradisul potlogarilor, nimic mai mult!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate