Peste 2000 de păsari acvatice au decis să facă revelionul în Neamț

3

lebede-pe-bistrita

De la an la an, din ce în ce mai multe lebede și rațe sălbatice vin în Neamț pentru a ierna pe cursul Bistriței.
Acum câțiva ani au venit doar câteva zeci de lebede în zona de lângă Piatra-Neamț și de atunci, de la an la an, numărul lor s-a mărit, de asemenea și aria de răspândire a locurilor de iernat a urcat în amonte până aproape de Barajul de la Bicaz. În această iarnă, peste 500 de lebede si peste 1500 de rațe salbatice au ales ca loc pentru iernat cursul râului Bistrița.lebede-bistrita-neamt
Nu ar fi rău ca autoritățile județene și cele din comunele pe raza cărora iernează aceste păsari acvatice să inceapă să se gândească serios la protejarea acestora și la hrănirea lor. Aceste păsari ar putea să reprezinte pe lângă elementul de mediu și o atracție turistică a zonei Neamțului, desigur dacă autoritățile  vor înțelege ce se întâmplă și care este oportunitatea fenomenului.
Despre acest fenomen al iernării păsarilor acvatice la Neamț am vrea să vedem o discuție în Consiliul Județean Neamt, pentru că pe lângă ineditul situației și dincolo de potențialul turistic, iernatul păsărilor migratoare poate atrage fonduri europene consistente în județul nostru.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. cititor40 spune

    Excelent articolul.”Marea”de la Pingarati, pe 26 decembrie ,era plina de rate, gaste cu cap negru-probabil polare-lebede ,lisite.A fost o incintare sa le urmaresc, ‘navigarea”,de pe mal .Daca se iau si ceva masuri de protejare a lor,contra ‘rapitorilor’bipezi-eventual cu pusca- ar fi grozav,mai ales ca este ca un fel de rezervatie .Intrebati, d-le Iosub, pe la protectia mediului sau la asociatia vanatorilor,daca este adevarata tablita de la cabanuta de pe malul lacului.Un an excelent, cu multe realizari in viata particulara si profesionala.

    1. La multi ani, Ziar Piatra Neamt! spune

      Subscriu, mi-a placut articolul.
      Sa va citim sanatosi si in 2015!

  2. Andrei spune

    Pe lacul de la Vaduri sunt cateva zeci si vara. -> https://www.youtube.com/watch?v=zaQocWzvY5I

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate