Mulțumim doamnei viceprimar Aurelia Simionică și serviciului de Asistență Socială al Primăriei pentru implicarea cu celeritate în cazul social prezentat de publicația noastră

7

Serviciul de Asistență Socială de la Primăria Piatra Neamț și doamna viceprimar Aurelia Simionică s-au implicat în rezolvarea promptă a cazului social semnalat de publicația noastră.
Fără doar și poate, în spatele fiecărei drame sociale se ascund și povești de viață sau o serie de decizii greșite luate de oamenii care ajung să doarmă pe străzi, dar dincolo de orice discuție sau vinovăție, un astfel de om nu trebuie lăsat în voia sorții, ci trebuie ajutat în măsura în care se poate face acest lucru. Acest om al străzii mi-a răspuns corect la întrebări care ar pune în dificultate peste 90% dintre cei care conduc destinele nemțenilor.
Vom urmări acest caz pentru că il considerăm un exemplu ce trebuie promovat. Sunt oameni care au absolut toate condițiile posibile și nu reușesc să se ridice nici la un sfert din cultura generală a acestui ”boschetar”.

RASPUNSUL PRIMĂRIEI PIATRA NEAMT

Referitor la articolul dumneavoastră apărut în data de 14.12.2014, în publicaţia online Ziar Piatra Neamţ, intitulat Un caz social ce trebuie rezolvat AZI !!! , dorim să facem urmatoarele precizări:
Domnul Mihuţ Daniel a beneficiat de servicii de cazare, hrană şi consiliere în vederea acordării beneficiilor de asistenţă socială în perioada în care a fost cazat în Centrul temporar pentru acordarea serviciilor speciale pentru persoanele fără adăpost din cartierul Speranţa, respectiv sezonul rece 2012-2013 şi 2013-2014. Pentru aceste servicii s-a adresat direct Centrului, cunoscând procedura de acordare a serviciilor de protecţie socială.
La recomandarea funcţionarilor din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Piatra Neamţ, dl. Mihuţ a depus documentaţia necesară acordării ajutorului social în luna martie 2012. Din cauza faptului că nu a participat la prestarea de acţiuni de interes local şi nici nu a depus un certificat privind incapacitatea temporară de muncă, conform legii, a intervenit suspendarea dreptului la ajutor social.
În urma articolului din publicaţia dumneavoastră , o echipă de specialişti din cadrul Primăriei Piatra-Neamţ l-a identificat pe dl. Mihuţ Daniel în cursul zilei de 15.12, fiind preluat în vederea cazării la Centrul temporar Speranţa. Aici va beneficia pe toată perioada sezonului rece de servicii de cazare, hrană, igienă şi îmbrăcăminte.

Biroul Comunicare și Management Integrat

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. LIGIO spune

    si bisericele ar trebui sa contribuie cu ceva pt amarasteni

    1. feraru marcel spune

      Apoi, in popor circula o snoava…. Cica un popa d-aista, trecea odata o punte peste o apa si aluneca si cade. Ion, argatul, care de aia il chema asa, se duce repede sa-l salveze. Se apleaca spre popa si incepe a striga : DA mana parinte, DA mana ! Popa….ioc. Mai striga el de vreo cateva ori, pana ce popa dispare sub ape. Intors la conacul popii, ii povesteste preotesei ce s-o intamplat. Aceasta, suparata, ii spune: Baaai, da prost esti, parintelui trebuia sa-i strigi IA mana parinte, IA mana, ca doar stii ca sfintia sa mai curand intinde mana sa IA, decat sa dea…. Asa si cu slujitorii bisericilor noastre, care au mai mult mana de luat de la saracani, decat de dat. Ei, nu toti, fara discutie, ca daca n-o spun, m-or afurisi ai de fac bine si mai dau… Q.E.D.

  2. Gabi spune

    In orice tara civilizata, oamenii cu astfel de probleme primesc sub diferite forme ajutor social. Ne place sau nu, sunt semenii nostri. Desigur, asa cum spunea Robert, in spatele fiecarui amarat exista o vinovatie, o cauza pe care insa ,nu de fiecare data trebuie s-o judecam la rece, sau cu prea multa asprime.Oricare dintre noi poate ajunge intr-o zi in strada.Personal, sunt de acord ca o parte din banii mei, pe care-i dau statului sub forma de taxe, sa ajunga la astfel de oameni napastuiti .

  3. feraru marcel spune

    Si ce sugerati sa se-ntample cu amarastenii ?? Dac-ati fi in situatia lui, cum v-ati comporta ?

  4. cititor40 spune

    Daca rezolvi o situatie ,nu este bune, daca nu se rezolva, „aoleou” discriminare.Cam ce este in capul nostru?Numai nu putem spune?Sincere felcitari d-lui Iosub pt.prezentarea cazului ,primariei pt.rezolvare.Sa credem in buna intentie a celor alesi.D-na vice ,va rog mergeti pe drumul drept ,ca pana acum.Daca am da incredere, celor care vor sa faca ceva pt.semeni ar fi f.bine .Lasati „huiduielele”,fruntea sus , nu toti sunt hoti ,banditi .Sarbatori fericite!

    1. Giovanni Falcone spune

      Din pacate ridicam statuie unei femei care este pusa colo special pentru a deservi astfel de cazuri…Ceea ce este normal in alte tari si fara mediatizare, la noi trebuie sa scrie 3 ziare si 4 televiziuni de un caz pe care STATUL=PRIMARIA este obligat(a) sa-l rezolve. Cred ca d-na Simionica n-a facut nimic deosebit, dar intr-o tara in care indolenta, nesimtirea, nepasarea, furtul sunt INSTITUTII „de drept”, CLAR ca d-na Simionica a facut un gest deosebit.

  5. Giovanni Falcone spune

    Daca rezolvi problemele, DE UNDE AI BANI? Daca nu rezolvi problemele, PE CE SE DUC BANII NOASTRI??? Cand vom renunta la aceste cretinisme???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate