Autobuzul lui Ouatu

2

La sfărșitul săptămânii am văzut maximul de inconștiență autobuz-ouatupe o arteră principală din Piatra Neamț. Venind de pe Calea Romanului am oprit la intersecția cu sens giratoriu de la Orion pentru a da prioritate autobuzului de la Liceul particular Ouatu care circula pe direcția de mers dinspre Orion spre Școlile Normale. Imediat cum a început să vireze la stânga, un zgomot metalic puternic a făcut ca pietonii să se oprească din mers. Una dintre roțile din spate dreapta ale autobuzului fula pe ax iar jocul de câteva zeci de centimetri scotea un sunet de ziceai că acum se rupe puntea și pleacă roata la plimbare.
Crezând că șoferul nu știe ce se întâmplă, am mers după autobuz încercând sa îl avertizez, dar nici măcar când am ajuns în dreptul șoferului acesta nu m-a băgat în seamă, așa că am intrat în fața autobuzului și am frânat progresiv până ce acesta a oprit. M-am dat jos din mașină și am mers sa-i explic că-i sare o roată pe spate. Ce credeți? Șoferul nu a avut măcar minimul bun simț să se prefacă că nu știe, ci mi-a transmis o serie de ”urari tradiționale” explicându-mi în termeni specifici meseriei de șofer…. că nu e treaba mea că-i sare lui roata la un autobuz plin cu copii.
Dacă prinții ai căror copii merg cu acest autobuz acceptă situația, e problema lor, dar restul participanților la trafic, șoferi sau pietoni, nu cred că au vreo vină și trebuie să riște să fie călcați de vreo roată care zboară de la un autobuz …fie el și al unei persoane cu notorietate.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. OUATU IOAN spune

    Vă multumim pentru interventia facută vis-a-vis de defectiunea apăruta in mers la mijlocul de transport al unitatii noastre de invatamant. In acest fel am putut afla de acest incident si de atitudinea nepoliticoasa a soferului si am dispus imediat masurile de remediere a defectiunii, astfel incât elevii si cadrele didactice sa fie in siguranta. Comportamentul conducatorului auto lasă de dorit , motiv pentru care
    am renuntat la serviciile acestuia. Defectiunea aparuta si ca urmare a neglijentei cond.auto nu are legatura cu notorietatea fondatorului Liceului Particular. Iresponsabilitatea soferului poate duce uneori la consecinte grave.
    Va multumim incă odata pentru implicarea dvs.

  2. Gabi spune

    Asa e cu ouatii astia!…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate