A încercat să le înșele prin metoda Accidentul

0

În ziua de 09.12.2014, în intervalul orar 17.00-18.00, două femei de 65 de ani, respectiv de 50 de ani, ambele din Piatra Neamț au fost contactate pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care și-a atribuit o anumită calitate ( de avocat sau fiu al persoanei apelate) şi sub pretextul că a avut loc un accident rutier în mun. Piatra Neamț, în care sunt implicați membrii familiei, a pretins o sumă de bani.
În ambele cazuri, persoanele vătămate au realizat că în spatele acestui apel se află persoane care intenționează să le înșele, fapt pentru care au sesizat organele de poliție, care efectuează cercetări pentru identificarea acestora și tragerea la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

Reamintim faptul că, în cazul înșelăciunii prin metoda Accidentul, infractorii apelează telefonic victima, pretinzând că sunt rude apropiate ale acestora (fiu, fiică, ginere etc.) şi afirmă că au nevoie de diverse sume de bani întrucât au provocat accidente rutiere.
Dacă de obicei victimelor li se cerea să transfere bani prin intermediul serviciilor de transfer de bani (MoneyGram sau Western Union), infractorii au început să solicite şi achiziţionarea de cartele telefonice pre-paid şi transmiterea codurilor de reîncărcare.
De reţinut este și aspectul că infractorii încearcă să împiedice contactarea directă de către potenţiala victimă a rudei „implicate” în accidentul rutier motivând că acesta nu poate vorbi întrucât este anchetată de poliţie.

RECOMANDĂRILE POLIȚIEI:
– Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;
– Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”;
– Sunaţi la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, pentru a vă informa despre existenţa unui astfel de eveniment rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate