Fără curent în Piatra Neamț

5

Marți seara o pană de curent a afectat cartierele Dărmănești, Centru și Mărăței, populația rămânând fără curent mai bine de o oră.
Acest incident ne aduce aminte de faptul că rețelele magistrale de transport a energiei electrice din Neamț sunt demult depășite ca încărcare, ele fiind proiectate pentru consumuri de zeci de ori mai mici decât cele actuale. Mai mult de atât, chiar și rețelele din peste 90% dintre blocurile din Piatra Neamț sunt subdimensionate și ar lua foc dacă un sfert dintre locatari s-ar decide să treacă pe încălzire electrică.
Este o chestiune de timp până ce sistemul de distribuție al energiei electrice din Piatra Neamț va cădea și până ce rețelele de curent electric din blocuri vor trebui refăcute pentru a putea transporta mai mult curent electric.
Deocamdată nimeni nu lucrează la acest lucru iar pentru a redimensiona pe propria cheltuiala instalația electrică de la intrarea în bloc până la apartament, cheltuielile sunt de zeci de milioane de lei vechi, deci puțin probabil să vedem inițiative private în acest sens până ce nu vor ceda ireparabil instalațiile actuale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. legio spune

    Acest E-ON pur si simplu isi bate joc de consumatorii electrici, in mediul rural este o nenorocire ,toate electrocasnicele sant distruse de desele intreruperi de curent si nimeni nu plateste nimic ,ci tot cetateanul roman saracu. Acest E-ON nu a facut nici o investitie ptr a inbunatati serviciile ,inafara de marirea preturilor si a serviciilor mai proaste. Profitand de monopolul de distributie isi bat joc de romani, oare institutiile care trebuie sa urmareasca investitiile care erau cuprinse in protocolul de privatizare ,nu au nimic de zis sau se ling si ei pe degete , de mierea celor de la E-ON? Ma gandesc ca si autoritatile locale,judetene, ar trebui sa urmareasca acest lucru si sa-i pistoneze pe cei de la E-ON dar am ajuns la concluzia ca si pe acestia ii doare in cur de problemele populatiei.

    1. feraru marcel spune

      Draga Legio, sper ca n-ai sa te superi prea tare, daca am sa te corectez putin. Se spune consumatori casnici. Consumatorii electrici, e niste aparate fara suflet, de care eonul nu se preocupa. Consumatorul din mediul rural, inteligent asa cum il stim, nu e afectat de stricaciune, daca „onstromentul” e in termenul de garantie… Chiar daca stie ca stricaciunea-i produsa de supratensiunile de pe reteaua lui, se duce la comerciant si-l face de doua parale, ca i-a vandut o „porcarie” si-i cere sa i-o repare grabnic. Asta se poate petrece de 3-4 ori in decursul garantiei, de ajunge vanzatorul sa cheltuiasca pe reparatiile facute, mai mult decat a castigat la vanzare. Adevaratu-i ca nici astia de la e-on, nu-l despagubesc cu nimic, daca s-a produs defectiunea din cauza lor. Singura solutie, care ar putea sa mai diminueze din pagube, e achizitionarea unui stabilizator de tensiune pentru fiecare consumator in parte. Si astea costa, in functie de puterea absorbita de consumator, adica de W Crede-ma, ca stiu ce spun si asta din propria-mi experienta, de vanzator de electronicale. Si ca sa nu te repezi la mine, uite aici un link : http://www.electricafmn.ro/dictionar-de-termeni/ P.S. Daca totusi te-ai infierbantat si clocotesti….numara pana la 10…kw.

      1. legio spune

        Marcele nu ma infiebant ez pre usor si nici nu am de gand sa ma reped la tine doar nu sant caine de lupta dar stii ca este o ,,zisa”: cei fara pacat(cei care nu gresesc ) sa i a piatra si sa arunce.

        1. feraru marcel spune

          Ghini fași, ghini găsăști !!!

  2. Bogdan spune

    Intr-o tara democratica din 2015(acus), avem niste smecheri ce detin monopolul absolut intr-o nisa atat de viatala pentru societatea in care traim astazi! E-On, acesti smecheri care au preluat haiduceste infrastructura lasata de un regim si de catre un om la ultimele standarte ale vremii si nu au investit nici un leu in modernizarea sa ori aducerea la un nivel optim de functionare ajustat la normele timpului in care traim, castiga sume colosale de pe urma noastra! De ce oare sa modifice infrastructura retelelor de transport? Doar prostimea nu o sa-si rezilieze contractele cu ei si or sa se duca la concurenta, nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate