Activitate de prevenire a faptelor antisociale

0

Astăzi 5 decembrie a.c., cu începere de la ora 09.00, cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ (Locotenent colonel Dragoş Emilian, din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, Maior Popa Daniel, psihologul unităţii şi purtătorul de cuvânt, Maior Resmeriţă Cătălin) au desfăşurat o activitate de prevenire a faptelor antisociale, la Liceul Tehnologic Special, din Comuna Ştefan cel Mare.
Elevii au fost informaţi de către jandarmi cu privire la ceea ce trebuie să facă atunci când nu se simt în siguranţă, fiind sfătuiţi să apeleze oricând la forţele de ordine, prin apel 112 sau în mod direct. De asemenea, jandarmii le-au prezentat cazuri concrete şi le-au dat sfaturi pentru a evita să devină victimele unor persoane certate cu legea.

Prin intermediul acestor acţiuni, jandarmii se implică activ în formarea şi educarea tinerilor prin discuţii cu elevii despre discriminare, modalităţi de prevenire şi consecinţele violenţei, precum şi ale criminalităţii juvenile.
Între jandarmii nemţeni şi instituţia de învăţământ a fost semnat la sfârşitul anului trecut un parteneriat educaţional, fiind stabilite mai multe întâlniri dintre jandarmi şi elevi care au drept scop informarea şi educarea tinerilor în scopul adoptării comportamentului non violent şi oferirea sprijinului în privinţa cunoaşterii legislaţiei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate