UN DAR DE „MOŞ NICOLAE”: EXPOZIȚIA PERMANENTĂ A MUZEULUI DE ȘTIINȚE NATURALE ROMAN

1

Rezultat al colaborării fructuoase între CONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ – COMPLEXUL MUZEAL JUDEŢEAN NEAMŢ şi PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ROMAN, noul sediu al Muzeului de Ştiinţe Naturale Roman a fost dat în folosinţă în anul 2011, în incinta unităţii situată în Parcul oraşului de la confluenţa Moldovei cu Siretul fiind organizate până acum mai multe expoziţii temporare de succes.
În ultimii doi ani, la etajul clădirii Muzeului de Științe Naturale Roman s-a lucrat intens la realizarea expoziţiei permanente care, pe 6 decembrie a.c. este oferită de realizatorii săi întregii comunităţi romaşcane şi vizitatorilor de pretutindeni.
Expoziția a fost concepută după principii ecologice pentru a fi cât mai apropiată de cadrul natural, relațiile dintre organismele vii și mediul înconjurător devenind cu atât mai evidente în condițiile adaptării unor tehnici de lucru ce exclud artificialul.
În tratarea muzeală propriu-zisă, rolul principal revine dioramelor, biogrupelor și nișelor ecologice.
Diorama – Pădurea de foioase „ Dealul Marului” prezintă specii de plante și animale specifice acestui ecosistem, in sezon vară – toamnă. Amintim doar câteva din ele: fag, stejar, carpen iar dintre animale, dumbrăveancă, mierlă, ciocănitori, vulpe, căprioară, bursuc, lup, etc.

Entomofauna pădurii de foioase este redată sub forma casetelor entomologice care cuprind insecte xilofage și defoliatoare.
Ocrotirea naturii în zona Roman este pusă în evidență prin biogrupe ecologice. Specii ocrotite dar și cele cu importanță în viața oamenilor sunt expuse în aceste biogrupe, o modalitate expozițională de mare atracție, care prezintă și avantajul integrării speciilor în contextul legăturilor ecologice.
Muzeul este deschis de marţi până duminică între orele 9-17. Va aşteptăm!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Popa Ioan spune

    Imi plac imaginile Muzeului de Stiinte Naturale din Roman

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate