Bugetar nemțean, căutat de anchetatori, se ascunde în spatele unui concediu medical ?

1

Astanei-Ciprian
De 4-5 luni de zile anchetatorii încearcă să ”ia un interviu” fostului director de la APDRP Neamț, actual șef de serviciu, domnul Astanei Ciprian. Spre ghinionul celor de la DNA suspectul s-a îmbolnăvit brusc și nu mai iese din concediu medical încetinind astfel ancheta în cel mai mare dosar de fraudare de fonduri europene din Neamț.
Dacă Astanei Ciprian vorbește, e posibil să vedem la poarta DNA nume grele din politica nemțeană, dar totuși parcă s-a mers prea departe cu protecția primită de acest individ din partea autorităților nemțene. Deși în acte Astanei Ciprian e caz de targă, în realitate el sfidează pe toată lumea plimbându-se nestingherit prin oraș fără să dea semne de vreo afecțiune. Chiar ar fi interesant de văzut cine sunt cei care au semnat pentru concediul medical și unde a stat internat căci vorbim de peste 120 de zile de boală gravă, deci, teoretic ar trebui să avem și implicarea unei comisii medicale.
Poate totuși, pentru a păstra măcar aparențele unui stat de drept, vreo autoritate din acest județ va avea curajul să treacă peste numele politicianului care îl protejează pe acest individ și va verifica dacă nu cumva pe lângă fraudarea fondurilor europene avem în desfășurare o fraudare a bugetului de stat printr-un concediu medical fals, o obstrucționare a justiției și desigur un caz de favorizare a infractorului.
Dacă are cineva curajul să se apuce de  deranjat  ”bolnavii închipuiți” din Neamț, nu ar fi rău să îl roage și pe directorul de la Complexul Muzeal Județean să elibereze postul și să își vadă liniștit de bolile ce îl macină de la începutul anului de când sare dintr-un concediu medical în altul. Desigur că dacă ar exista cumva potența investigațională necesară, ar putea fi luate la rând instituțiile nemțene căci noi am mai văzut și alți bugetari care s-au îmbolnăvit subit când a fost vorba să fie dați afară. De exemplu, umblă veselă prin oraș o doamnă foarte bolnavă, Nisipasu Elisabeta, de la Troleibuzul care stă în concediu medical din noiembrie 2012 și dacă ea ar fi singura nu ar fi o problemă, dar din păcate exemplele pot continua.
Tragedia este că aceste lucruri care ne ofensează și pe care le vedem cu toții sunt invizibile pentru autoritățile abilitate să intervină.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Braaaaavos ! Pai, acum daca se duce Metalurgul de Marcel la dom’ doctor iar doctorul o vazut harticolul…..canci conced ! Pai daca bolnavii aia fac asemenea eforturi supraomenesti si se misca, ce rost are sa le dam plebeilor liber ? Hai, hush, acasa ca esti sanatos tun ! Vii cu Popa si mai discutam ! Siiiigur ca da, cu avocatul ca sa-l speriem.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate