Misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial

0

Luni, 26 mai, la ora 08:30, a fost anunţată, prin SNUAU „112”, descoperirea a patru lovituri de aruncător cal. 60 mm. în pădurea Corhana, pe raza satului Poiana, comuna Dulceşti, de către un bărbat care efectua verificări cu ajutorul unui detector de metale. Echipa pirotehnică, formată din doi subofiţeri, a efectuat verificarea zonei, pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp, şi a mai descoperit 26 de elemente de muniţie de acelaşi fel. Toate elementele de muniţie au fost ridicate în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Reamintim, cu acest prilej, regulile de comportare la descoperirea elementelor de muniţie:

  • Nu atingeţi, nu loviţi, nu mişcaţi muniţia descoperită;
  • Nu introduceţi în foc muniţia descoperită;
  • Nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte componente ale elementelor de muniţie;
  • Nu încercaţi să tăiaţi sau să sudaţi muniţia descoperită;
  • Nu lăsaţi copiii să se joace cu elemente de muniţie;
  • Nu aruncaţi la „fier vechi” muniţia descoperită sau elemente ale acesteia;
  • Asiguraţi paza la locul în care a fost descoperit elementul de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice;
  • Când luaţi cunoştinţă despre descoperirea unui element de muniţie, anunţaţi, de urgenţă, folosind numărul „112”, echipa din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ abilitată să execute asanarea teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Îi rog pe oameni să ne anunţe atunci când descoperă elemente de muniţie, având în vedere riscurile la care se expun. Aş vrea sa fac precizarea că aceste elemente de muniţie au făcut victime în judeţul Neamţ, ultimul eveniment având ca rezultat amputarea unui picior al unei persoane, în 2012, iar alte două evenimente au dus la decese.”, plutonier adjutant şef Ionel-Costel Chertic.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate