Cea mai aerodinamica masina din lume

1

Cea mai aerodinamica masina din lume  a fost construita de Aurel Persu.
Prima masina perfect aerodinamica, care imita forma picaturii de ploaie a fost facuta in Romania de romanul mai sus mentionat in anul 1922 care si-a si brevetat inventia.
In anul 1924 Ford si GM au vrut sa cumpere acest brevet, dar romanul nostru care tot roman ramane a refuzat sa le vanda brevetul, asa ca inventia a fost partial furata.
Prima masina tunata si perfect aerodinamica a fost romaneasca, facuta de un roman, in Romania … e important de retinut cand mai mergeti in Bucuresti  ca masina se afla expusa la  Muzeul Tehnic National si este in stare perfecta de functionare.
In ultimi ani marile firme producatoare de masini se bat sa obtina premiul Aurel Persu pentru aerodinamica.
In anul 2006 premiul a fost obtinut de Mercedes S-Class si in 2007 de Toyota Corolla.
Este rusinos pentru noi ca romani ca nu dam importanta acestor lucruri pe care se bat firmele mari din lume, realizari care sunt romanesti 100% si orice alt popor ar fi mandru de ele .
MARE PACAT CA NU STIM sa exploatam acest potential de imagine care e trecut cu vederea ori din lipsa culturii generale din domeniu, ori din neglijenta.
FOARTE IMPORTANT DE RETINUT: aceasta masina a ramas cotata ca fiind cea mai aerodinamica masina din lume, deci la ora actuala noi avem in Romania, facuta de un roman CEA MAI AERODINAMICA MASINA a tuturor timpurilor si o tinem ascunsa intr-un muzeu.

Cea mai aerodinamica masina din lume  a fost construita de Aurel Persu.

R.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. ghitza spune

    Azi am fost sa o vad, interesanta…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate