Cainii comunitari din Neamt – daca nu sunteti inca satui de subiectul acesta

8

La capitolul cainii comunitari, judetul Neamt este unul cu totul deosebit deoarece avem pe teritoriu nostru cateva organizatii iubitoare de animale care sunt exagerat de agresive pe linia excesului de zel cand este vorba sa isi atinga scopul propus .

Cainele meu in timp ce ne harjonim.... crede cineva ca un asemenea animal ar trebui sa traiasca liber pe strazi ?
Cainele meu in timp ce ne harjonim…. crede cineva ca un asemenea animal ar trebui sa traiasca liber pe strazi ?

Trustul nostru media s-a confuntat cu reactiile acestor iubitori de caini in publicatia ziartarguneamt.ru unde la primul articol cand anuntam inceperea campaniei de prindere a cainilor comunitari au fost peste 25 de comentarii iar la al doilea articol unde prezentam situatia de la padocuri si chiar pe primarul orasului ducand hrana la caini aproape am fost decimati cu peste 125 de comentarii de la ONG-urile interesate de subiect si de la comunitatile de profil din lume .
Desigur ca majoritatea suntem iubitori de animale, pe unele chiar le votam, dar de aici si pana la fanatism, distanta este mare.
Desigur ca subiectul cu cainilor comunitari este amplificat politic acum si toata presa a descoperit lucruri despre care noi vorbeam cu ani in urma, ba chiar ne amuzam cum cainii sterilizati din Piatra Neamt se imperecheaza si nasc pui vii .
Deocamdata asteptam sa vedem ce va face Primaria Piatra Neamt care recent, datorita implicarii unui consilier local ce a dorit sa ramana anonim, a primit ca donatie un intreg stabiliment pentru cainii comunitari cu toate dotarile necesare .
Pentru iubitorii fanatici de caini le recomand o intalnire cu cel mai sociabil caine cu putinta, cainele meu, o femela ciobanesc german care se joaca cu toata lumea, cauta sa fie alintata, nu reactioneaza daca este agresata, etc. Totusi, cine nu intelege potentialul fantastic de mare de violenta letala ce poate fi dezvoltat de un caine, sa incerce sa ia cainelui meu un os sau sa intre in perimetrul lui de paza noaptea .
Cam despre asta este vorba si aici empatizez cu cititorii nostri care intr-un sondaj recent au votat in proportie de 80% pentru eutanasierea cainilor comunitari .
Personal iubesc cainii, am caine si consider ca este singurul mamifer de pe aceasta lume  care are capacitatea sa iubeasca neconditionat, dar daca ma puneti sa aleg intre eutanasierea unui caine si un copil muscat de gat, as alege la orice ora cainele eutanasiat, pentru ca muscatura unui caine poate sparge un femur de bovina, ceea ce inseamna ca poate omorî fara probleme un om matur, iar in anumite conditii, de exemplu cand femela caine are pui,  instincul o indeamna sa fie extraordinar de agresiva .
Asadar, cei care nu traiesc impreuna cu un caine de talie mare ca sa cunoasca potentialul letal pe care il poate dezvolta acest animal sa nu isi dea vreodata cu parerea despre cainii comunitari .
Cainii de talie mijlocie si mare sunt animale care nu au ce cauta in libertate in zonele populate. Hai pa!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    Orice asemanare cu persoana din spate e …..pur si simplu intamplatoare. NU ????

    1. feraru marcel spune

      In alta ordine de idei, fara discutie ca sufletele astea mari si minunate, n-ar trebui sa fie abandonate pe strazi. Multora dintre noi le lipseste insa o „cultura” a prieteniei dintre om si necuvantator. Pentru multi cainele ramane o sluga care sa-i pazeasca acareturile. Isi luase unul la tara, mai demult o corcitura de mastiff, pe care-l legase langa grajd si-l hranea cu sfecla si coji de bostan, cica, sa-l faca rau. Asta-i mentalitatea la Rumani, frate.

    2. feraru marcel spune

      Ham Glumat !! E superba !

  2. x spune

    Viceprimarita PSD-ista ne spunea vineri pe un post local de tv ca in Piatra Neamt sint 4000 de ciini fara stapin.Eu ii spun ca nu are notiunea marimii cifelor sau mai sigur pentru atitia ciini se sifoneaza bani din primarie catre anumite ONG-uriDaca ar fi atitia ciini in parculetul din centru,de ex ,ar trebui sa fie permanent 200-300 de ciini si la fel in toate zonele orasului Sint?? Eu nu cred ca sint nici 500 de ciini fara stapin in oras. Pentru hingheri daca citesc asta: In jurul singurei cladiri ce a mai ramas din Reconstructia sint 10-12 ciini foarte agresivi(pe 24 hectare) care fac ture 5-6 la poarta si 5-6 dorm pe un morman de moluz linga pazind un paznic,la telegondola pe Cozla este o catea cu 10 pui mici si alta care sta sa fete daca inca nu a facut-o,in bazar sint mai multe catele cu pui protejata si hranite de buticarii de acolo carora le pazesc buticurile

    1. feraru marcel spune

      Anul trecut, cineva numarase 7,4 milioane de votanti. Asta-i meteahna la PSD. Fara numar, fara numar. Sau vorba d-vs, n-au notiunea marimii, marimile lor. Au consilieri, care probabil ii sfatuiesc sa spuna asa, ca, deh, multimea „pune botu” si-i crede. Pana vom reveni la, „prosti, da’ multi Maria ta,trebuie sa ne considere ei multi si prosti. Da’ poate-o veni si ziua aia…..

      1. feraru marcel spune

        aha, noua politica editoriala. Bravos, moncher. Da’ cel putin e ordin de sus ?? De la dom’ Ion ??

        ADMIN : Nu inteleg ce spui… tu intelegi ?

        1. feraru marcel spune

          Pai intelegeam atunci, cand dupa vreo doua ore n-aparuse comentariul de mai sus si citisem treaba aia cu lasatul politicii mai deoparte. Mi-am inchipuit ca atinsesem vreo zona sensibila facand referire la PSD. Deh, am zts si eu, n-am dat cu paru’.

          ADMIN : Da mult timp liber mai ai 🙂

          1. feraru marcel spune

            HAM

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate