Problema locurilor de munca discutata la Colegiul Prefectural

0

Marti, 30 iulie a.c., prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a participat la lucrările Colegiului Prefectural.
Cu această ocazie s-a prezentat o situaţie cu privire la persoanele aflate în evidenţa AJOFM Neamţ la data de 30.06.2013. Astfel, dintr-un total de 9874 de persoane, 3011 sunt în plată iar 6863 sunt neindemnizabile, în căutarea unui loc de muncă. Comparativ cu luna mai a.c. numărul de persoane aflate în evidenţa Agenţiei a scăzut cu 77. Din numărul total de şomeri, 884 sunt tineri cu vârsta până în 25 de ani, ceea ce înseamnă 8.95 %.
Până la data de 28 iulie 2013 în evidenţa AJOFM Neamţ erau înregistrate 10631 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din care 888, absolvenţi din ultima promoţie. Din totalul de 10631, 1701 sunt tineri cu vârsta până în 25 de ani, adică 16%.
Situaţia locurilor de muncă este una deosebit de importantă iar creşterea numărului acestora este prioritară. În luna septembrie voi iniţia o întâlnire a reprezentanţilor Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cu cei ai Inspectoratului Şcolar, Camerei de Comerţ şi Industrie, mediului de afaceri, şi ai autorităţilor locale din zonele dezvoltate economic, având ca obiectiv realizarea unei corelări a cererii de calificări pe piaţa muncii cu oferta şcolilor profesionale. Dorim să avem clase de învăţământ profesional care să formeze acele specializări cerute de agenţii economici, aceştia din urmă fiind interesaţi să asigure chiar şi stagiile de practică pentru elevi” a declarat George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate