Bilanţul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Chimie: trei medalii de argint şi o medalie de bronz

0

Bilanţul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Chimie: trei medalii de argint şi o medalie de bronz

Participarea elevilor români la a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 15 – 24 iulie 2013, la Moscova, a îmbogăţit palmaresul ţării noastre cu trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliată cu argint şi la ediţia precedentă, Maria Andreea Filip (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a reuşit aceeaşi performanţă şi în acest an. Ceilalţi doi elevi distinşi cu medalii de argint sunt Adrian Murgoci (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Dumitru Călugăru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Mihai Grigore Prună (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

La competiţia din acest an au participat 279 de concurenţi din 77 de ţări. Olimpicii români se întorc în ţară joi, 25 iulie, ora 1.50 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via Praga).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate