Petitie catre C.J.Neamt,privind incalcarea legii de catre APASERV

5

Catre Consiliul Judetean Neamt

Referitor incalcarea legii de catre compania judeteana”APASERV”S.A.Neamt.

Articolul 28 din legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari spune :
„CAPITOLUL IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari
Art. 28
(1) Asociaţia de proprietari poate intermedia servicii între furnizori şi proprietarii consumatori, în special cu privire la serviciile publice de utilităţi, pe baza unor contracte de prestări de servicii sau de furnizare cu caracter individual. Pentru contractele de furnizare cu caracter individual, drepturile şi obligaţiile cu privire la serviciul furnizat aparţin, pe de o parte, furnizorului şi de cealaltă parte, proprietarului.
(2) Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva proprietarilor restanţieri.

Detalii: http://legeaz.net/legea-230-2007/art-28
Avand in vedere cele de mai sus compania APASERV”in activitatea sa a incalcat urmatoarele prevederi ale legii:

1)Nu au incheiat contracte individuale cu utilizatorii de apa ce locuiesc in condominii
2)Nu au actionat impotriva utilizatorilor de apa individuali pentru recupararea debitelor,asa cum prevede legea ci impotriva unor comunitati incluzand bunii platnici;
3)Au sistat livrarea apei zile in sir unor comunitati,pe niste calduri sufocante care cereau zilnic dus,inclusiv cetatenilor din blocurile asociatiei de proprietari nr-1, din care fac si eu parte;

4)In plus prin administrare incompetenta au scumpit metrul cub de apa in ultimii 3 ani la 7,23, desi zeci de ani societatea a livrat apa la preturi de pana la 4 lei/m cub

Avand in vedere cele de mai sus si faptul ca Compania APASERV este in subordinea Consiluilui Judetean cer Consiliului Judetean Neamt :
a)Destituirea imediata a consiliului de administratie al Companiei APASERV pentru nerespectarea legii in activitatea lor;
b)Numirea simultana a unui nou consiliu de administratie cu sarcina reorganizarii companiei care sa readuca pretul apei livrate(inclusiv menajera) sub 5 lei pe metru cub;
c)Presedintele Consiliului judetean Neamt sa -si ceara scuze pe post miilor de cetateni ai judetului, batjocoriti de institutia subordonata. De asemenea, reprezentantul Consiliului judetean in consiliul ce administratie al APASERV, la fel, sa-si seara scuze public si sa-si dea demisia din Consiliul judetean.

In urma anchetei intreprinse de CJNeamt ne comunicati in termen legal numele persoanelor care sunt responsabile de oprirea alimentarii cu apa a colectivitatilor de cetateni pentru actionarea lor in judecata de catre comunitatile batjocorite.

Asteptam in cel mai scurt timp satisfacerea cerintelor noastre cu increderea ca veti actiona in apararea intereselor si demnitatii cetatenilor care v-au ales.

25 iunie 2013

Vizitiu Adam

Am trimis acesta petitie on-line catre CJ Neamt si nu am primit numar de inregistrare de la registratura CJ.Va solicit sa urmariti indeaproape circulatia si solutionarea petitiei si dezbaterea ei in presa.
p.s.In Vaslui furnizorii de utilitati aplica legea livrand utilitatile pe contracte individuale si la blocuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. dorina spune

    Cine a facut petitia liberala , nu moare de grija platitorilor de apa si canal. Ex. in AGA au destui liberali care au acceptat si inca mai vor sa scumpeasca pretul apei. Motivul; In primul rand, s-a scumpit apa = indemnizatie mare la toti AGA-gii. Facturarea; „”ca la electrica/ gaze naturale””, este imposibila. Apa serv au conductele de pana in fata blocului de locuinte, unde isi are si contorul de bransament pe cunsumul scari de bloc/ tronsonului, de acolo conductele sunt proprietatea locatarilor, cum deasemeni si consumul de apa este contorizat pe apartamente/ locatar. Nu ne explica petitionarul ce se va intampla cu diferentele de apa de la contorul general care este proprietar Apa Serv si locatari. Contorizarea individuala intr-un bloc de locuinte inseamna; va veni operatorul apa serv / vreo capusa contractata,sa citeasca contorul de bransament general impreuna cu administratorul blocului, vor semna un proces verbal de constatare, dupa care impreuna citesc contorii locatarilor. Administratorul face o lista pe apartamente – consumuri si se calculeaza diferentele de contorizare/ pierderi = total apa= total pierderi care vor fi ca si pana acum calculate in procentaj%pe consum. Diferenta este si nu a explicat locatarilor ca; pretul apei si pierderile vor fi la fel, numai ca se va mai plati niste operatori/ un birou/ o capusa la fel ca la E-on.si locatarul va plati serviciile adicale capusa.Este o initiativa de genul „”sa frectionezi piciorul de lemn” Pare ca sunt niste interese a unuia/ mai multi liberali care au pus ochii pe cate ceva. Am observat ca le place si pamantul de sub blocuri. Asa ca aviz locatari verificativa daca mai aveti in posesie pe baza legii 60/90,/ 18/91, terenul dat in posesie/ codomeniu.

    1. dorina spune

      In Vaslui Si TG.Neamt au ajuns la concluzia ca au fost mintiti si au dat
      primariile implicate in aceasta mascarada in judecata. Apa este la fel de scumpa, pierderile sunt la fel , dar proprietarul mai plateste in plus si capusarea pe factura. Administratorii au mai multa treaba pentru ca este punte intre apa serv si locatari si face toata munca capusei care este platita pe factura individuala. Avantaj ambiguu ar fi ca, neplatnicului ii se poate debransa apa dupa 30 zile de neplata si va plati 170 lei debransarea si 170 lei rebransarea = avantaj Apa serv si capusele care vor avea bani pocnind din bici. Este un interes, cine intra in jocul acesta treaba lui.

  2. ticu spune

    In schimb,domnule ,,Coroi,,dumnevostr sunteti,sar parea,un om din sistem,platit,nu mar mir,si din suprataxrea costului apei. Poate sunteti doar un ,,postac,,de partid,si sunteti platit tot din banii jumuliti de la populatie.In ambele cazuri este rusinos sa ne predati lectii.

    1. de astazi coroi spune

      nu ati inteles mesajul meu si ma explic mai mult;persoana in cauza face jocul unui partid si nu este in regula daca doreste sa faca ceva serios sunt alaturea de el insa la treburi serioase si uneori periculoase se lucreaza cu profesionistii.UITATI-VA LA TARATA PRESEDINTELE CJ NEAMT CARE SE CHINUIE DE UN AN TOT CU NISTE AMATORI SI NU REUSESTE NIMIC SAU FACE JOC DUBLU.NICI PRESEDINTII ASOCIATIILOR DE PROPIETARI NU SUNT DE ACEEASI BARICADA CEI CARE SUNT IN SOLDA LUI APASERV(ACCEPTA FACTURILE UMFLATE SI SUNT PREMIATI CU BANI)NU PARTICIPA LA PROTEST CEL CARE SI-A ASUMAT RISCUL DE A FI SEF ASCULTA POLITIC SI NU PE TEXT DE LEGE,FIINDCA CUNOSC DETALII COMENTEZ NU SUNT IN SOLDA NIMANUI SUNT UN COROI ADEVARAT.VIN-O ALATUREA DE MINE SI INCA VRE-O 1000 SI APOI P[ORNIM LUPTA ADEVARATA,

  3. de astazi coroi spune

    domnule vizitiu nu stiu in ce calitate ati facut acest demers dar se vede ca nu va pricepti si nici nu stapaniti subiectul.pentru incalcarea sau nerespectarea legii nu are competenta cj si sunt institutii specializate;politie,parchet etc.din art.de lege prezentat de dvs.se poate observa ca asociiatiile de propietari pot fi bagate in seama dar nu este imperativ(obligatoriu.)deci legea dezavantajeaza asociatiile de propietari.nu aveti calitate procesuala si nici forta juridica sa dat dispozitie presedintelui cj ce sa faca.DACA TOT ATI INCEPUT SA FACETI CEVA FACETI-O IN SPIRITUL LEGII SI PENTRU BINELE CETATENILOR.DACA SUNTETI DOAR UN PROVOCATO NU MAI TINE IN ANUL 2013.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate