Elevii de la Tg. Neamt au debutat cu activitatile de formare pentru proiecte

0

La Liceul Tehnologic „Vasile Conta” din Tg. Neamţ a avut loc, miercuri, 12.06.2013, prima etapă a cursului de formare a elevilor de liceu din judeţul Neamţ în vederea implementării instrumentelor Europass, CV-ul şi Paşaportul European. Au participat 47 de elevii din cele trei unităţi de învăţământ liceal din oraş, Colegiul National “Ştefan cel Mare”, Colegiul Tehnic “Ion Creangă” şi Liceul Tehnologic “Vasile Conta”, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ au participat prof. Maria Ghiniţă, inspector şcolar programe europene, prof. Romeo Roman, inspector tgneamtşcolar programe europene si prof. Elena Preda, inspector şcolar management.
Europass este un portofoliu personal de documente pe care cetăţenii îl pot folosi pentru a-şi face cunoscute calificările şi competenţele în Europa, în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii sau al accesului la programe de educaţie şi formare. “Europass nu un instrument de validare sau recunoaştere oficială a competenţelor şi calificărilor, ci o platforma comună de prezentare a acestora, care facilitează recunoaşterea lor la nivel european”, ne-a relatat doamna inspector Maria Ghiniţă.
Elevii au primit materiale promoţionale, informaţii privind importanţa şi scopul instrumentelor Europass, au formulat întrebări şi au primit răspunsuri, în final realizând şi o aplicaţie personalizată de completare a unui CV Europass. Cu această ocazie elevii s-au informat asupra aspectelor relevante care vor fi cuprinse în CV – ul Europass, informaţii cu caracter personal, limbi străine cunoscute, experienţă profesională, nivelul studiilor şi al formării profesionale; aptitudinile tehnice, organizatorice, artistice şi sociale. În acelaşi context, elevii au pătruns în conţinutul Paşaportului European, instrument ce poate fi folosit în găsirea unui loc de muncă, accesarea unui curs de formare şi validarea competenţelor pe care aceştia le posedă.
“Am participat alături de colegii mei la o activitate foarte interesantă şi utilă pentru dezvoltarea noastră socială. Materialele primite de la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) Bucuresti, ne vor ghida în completarea corectă a instrumentelor Europass şi ne vor oferi oportunităţi multiple”, ne-a spus Mădălina Rîpanu, în calitate de participantă la activitatea de formare.
În urma acestei formări, elevii participanţi vor disemina informaţiile colegilor, devenind astfel centre de resurse pentru şcolile pe care le reprezintă, privind instrumentele Europass, urmând ca pe viitor a fi implicaţi în activităţile privind realizarea de proiecte si alte activităţi şcolare şi extraşcolare.
La final elevii au primit şi certificare de participare din partea ISJ Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate