ACTIVITĂTI DE INFORMARE SI PREVENIRE desfăsurate în cadrul Campaniei – „Împreună pentru siguranta copiilor”

0

În perioada 15 aprilie – 15 iunie 2013, la nivel național se desfășoară Campania de prevenire a disparițiilor de minori „Împreună pentru siguranța copiilor”, în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliției Romane – Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalității și Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual – FOCUS.
La nivelul județului Neamț, ca și grup țintă au fost aleși elevii din clasele I-IV din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 5 din Piatra Neamț și părinții acestora. Campania are drept scop prevenirea disparițiilor de minori și se va derula în două module:
– în perioada 15 – 30 aprilie a.c., modulul Sărbători în siguranță premergător sărbătorilor Pascale ;
– modulul „Înapoi la școală– știu să fiu în siguranță” – până pe 15 iunie a.c.
Cei peste 600 elevi din clasele primare au participat la activități specific susținute de polițiștii de prevenire, întâlniri ce au constat în transmiterea de mesaje preventive, prezentarea de spoturi și filme tematice și distribuire de materiale informativ-preventive.
De asemenea în cadrul ședințelor cu părinții, a fost prezentat Ghidul practic dedicat lor, ce cuprinde informații și sfaturi pentru a preveni ”fuga de acasă” și cum trebuie precedat ” în caz de dispariție a copilului”. În perioada următoare, polițiștii vor desfășura activități și în locuri aglomerate (locurile de joacă pentru copii din mall-uri ,parcuri, supermarket-uri, piețe, etc.) , unde vor distribui stikere, broșuri, pliante și alte materiale de informare și prevenire în scopul promovării serviciilor oferite prin intermediul numărului gratuit 116000 – pentru a anunța dispariția unui copil.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate