Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Neamt a primit un grant pentru activitatea de formare”Multimedia Based Presentation”

1

In urma aplicatiei depuse la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionlae, Programul Sectorial Gruntvig, doamna Alina Gîtlan, professor psiholog la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Neamt a primit un grant pentru activitatea de formare”Multimedia Based Presentation”. Activitatea de formare s-a desfasurat la Wiener Neustadt, Austria in perioada30.10.2012-03.11.2012. Aceasta actiune a fost realizata cu sprijinul financiar primit in cadrul Programului de Invatare pe Parcursul Intregii Vieti – Gruntvig dar si a Fondului Social European.
Institutia organizatoare a fost Europaische Bildungsinitiative/ European Initiative for Education, institutie ce organizeaza cursuri de formare in sistem elearning pentru cadrele didactice din Europa.
In vederea pregatirii pentru curs, la solicitarea organizatorului, Alina Gitlan a creat un cont personal pe platforma Moodle,in care a realizat o scurta prezentare despre activitatea profesionala pe care o desfasoara in cadrul Centrului Judetean de Asistenta Educationala Neamt si, de asemenea, a precizat asteptarile si nevoile sale cu privire la activitatea de formare la care urma sa participe. Pe platforma, formatorului a prezentat o serie de material pentru studiu individual, activitate premergatoare desfasurarii propriu-zise a cursului care a constat in familiarizarea cu o serie de aplicatii software de prelucrare imagini si grafica: Photoshop, HornilstylePix, Paint.net. De asemenea, organizatorul cursului a oferit prezentari ale aplicatiilor Audacity, MindMapping, Mediator, utile in crearea si prelucrarea fisierelor multimedia.Tot in cadrula ctivitatilor de pe platform cadrul didactic a cunoscut colegii cu care ulterior s-a intalnit la curs.

“Activitatea de formare a constat in ore de laborator desfasurate individual sau pe grupe in cadrul carora am lucrat cu mai multe aplicatii pentru crearea diferitelor elemente multimedia, am prelucrat imagini (rezolutie, compresie,etc) cu Paint.net, am creat fisiere video cu Windows Movie Maker si Photo Story, am prelucrat fisiere de sunet cu Audacity pe care le-am integrat ulterior in material video. Partea principala a cursului a fost utilizarea aplicatiei Mediator pentru crearea de elemente de animatie, foarte utile in crearea materialelor de tip e-learning. Am invatat sa cream animatii, sa adaugam efecte, am realizat legaturi intre metode si evenimentele asociate diferitelor elemente, am comparat diferentele dintre prezentarile manuale (controlate de utilizator) si cele automate (care ruleaza independent)” a mai precizat Alina Gitlan.
Organizatorul cursului a pus la dispozitia participantilor material electronice si suport de curs complet cu o multitudine de informatii despre programele pe care le-a studiat, principalele directii ce trebuie urmate in realizarea unui material educational atractiv si eficient.
Cursul a avut si o component culturala, in cadrul careia s-au vizitat oraseleViena si Wiener Neustadt.
“Consider cursul o oportunitate deosebita de formare datorita faptului ca mi-a permis informarea privind diversificarea metodelor si tehnicilor de lucru in vederea adaptarii la noile provocari privind mediul educational din Uniunea Europeana” a declarat profesorul psiholog CJRAE Neamt, Dr. Alina Gîtlan.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Lecusescu Cristi spune

    Aceasta activitate de formare se poate organiza si la Piatra Neamt, sunt sigur ca vor fi multi care vor aplica la ea. Sper ca se va organiza si la noi asa ceva, e ceva de viitor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate