De vorba cu domnul parlamentar Dorinel Ursarescu – PNL

8

Buna ziua . Am venit la dumneavoastra pentru ca sunteti cel mai autorizat si cel mai la varf in PNL Nemtean ca sa ne spuneti care este situatia in realitate la primaria Piatra Neamt. Observam ca unii spun ca se vor schimba directorii din firmele subordonate primariei, domnul Stefan spune ca nu aveti cum sa ii schimbati, este un razboi de opinii ajuns cam la maxim. Dumneavoastra, din pozitia dumneavoastra, cum vedeti problemele la primaria Piatra Neamt?Dorinel Ursarescu PNL

Lucrurile sunt relativ simple cata vreme este o majoritate anuntata, transparenta, o majoritate formata din PNL, PSD si PPDD, deci USL cu sprijinul PPDD, o majoritate confortabila la nivelul consiliului local Piatra Neamt. E  firesc ca in orice democratie ca majoritatea sa isi impuna punctul de vedere, punct de vedere care inseamna majoritate in luarea hotararilor la nivelul consiliului local si de asemenea majoritate in tot ceea ce inseamna societatile subordonate consiliului local si toate institutiile care sunt in subordinea consiliului local. Asta inseamna ca si la nivelul societatilor comerciale, cele saptedin subordinea consiliului local Piatra Neamt, in perioada imediat urmatoare, mai precis in prima saptamana din luna mai, se vor intruni adunarile generale ale actionarilor cu principalul obiectiv de a mandata , de a numi consilii de administratie, de a mandata initiere de audituri la nivelul tuturor societatilor comerciale, pentru ca asa este normal, ca atunci cand preiei sa stii foarte bine ce a fost inainte acolo, pasiv, activ si vor avea loc schimbari, deci conduceri noi la nivelul tuturor societatilor din subordinea consiliului local, lucru care se face cu majoritate de cand cu democratia si de cand lucrurile astea s-au facut toata perioada asta conform legii 215, deci lucrul asta se va intampla.

La consiliul judetean situatia vad ca incepe sa devina spre balci, spre circ, nici nu stiu cum sa-i spun. Am vazut o hartie facuta de grupurile de consilieri USL printre care era si grupul dumneavoastra, al PNL in care se rugau de domnul presedinte sa le dea niste informatii care nu numai ca sunt publice , sunt OBLIGATORIU publice si ei trebuie sa le scoata in mod OBLIGATORIU pe site-ul consiliului judetean. De ce s-a ajuns la aceasta situatie incat consilierii care sunt majoritari sa se roage de domnul Tarata sa faca ceva care il obliga legea sa faca?

Este intr-adevar o situatie speciala generata de comportamentul total nedemocratic, total discretionar al domnului Tarata, am spus-o dintotdeauna, pentru ca domnul Tarata se pare ca intelege intr-un mod mai bizar democratia si felul in care trebuie sa te comporti intr-o societate, daramite intr-o institutie publica pe care din nefericire a ajuns sa o conduca, zic eu, si se comporta ca atare.   S-au vazut numeroasele hotarari in dispretul legii, hotarari care au fost intoarse si trimise in instanta de contencios administrativ de catre prefectura, sunt o dovada a modului cum se lucreaza in consiliul judetean . Nu cred ca este numai  din vina personalului tehnic, pentru ca acelasi personal tehnic a lucrat si in perioada din urma, dar cred eu ca este un mediu si o presiune continua din partea presedintelui Tarata pe angajatii consiliului judetean de a face si de a lua hotarari discretionante care de cele mai multe ori nu au legatura cu realitatea si am vazut ca aproape nu este sedinta de consiliu judetean , aproape nu este saptamana in care sa nu ne trezim cu decizii, cu hotarari facute sub presiunea presedintelui Tarata , care sunt declarate nelegale.

V-am auzit luandu-l peste picior pe domnul Tarata intr-o conferinta de presa spunand ca a tot  blamat jaful din judet si in final nu a scos nimic. Atunci pe moment am tins sa nu va dau dreptate, dar la ultima conferinta de presa care s-a tinut dupa  sedinta cu bugetul , ne-a adus doi oameni, doi fani PDL cu state vechi, sa ne explice noua presei si la toti nemtenii cum este treaba cu bugetul. Din cate vedem noi, domnul Tarata s-a apucat de reciclat PDL-isti. Vad ca asta este ultima lui activitate. Cum comentati dumneavoastra trecerea de la stoparea jafului la reciclarea hotilor?

Totul a fost dat declarativ si am spus dintotdeauna ca domnul Tarata este ultimul om care ar trebui sa atinga subiectul asta cu stoparea jafului. Este cel mai necalificat pentru indeletnicirea asta, si trecutul lui de om de afaceri spune totul despre domnul Tarata, dar plecand de la ideea ca e de buna credinta si ca intr-adevar vrea sa stopeze jaful  din judetul Neamt, i-am spus-o dintotdeauna ca ii acordam tot sprijinul pentru lucrul asta, cu atat mai mult cu cat si noi in repetatele campanii electorale am spus ca administratia locala si judeteana PDL-ista a fost un jaf continuu al banului public si vrem ca lucrurile sa iasa la lumina. Din pacate domnul Tarata este cel care zicea ca impiedica jaful si mai nou  vedem cum pe fata, Tarata si Stefan si-au dat mana din nou pentru ca au aceeasi comanda care este la Cotroceni si pentru ca au aceleasi interese ca in fapt sa ascunda jaful  care a fost la nivelul consiliului judetean si al autoritatilor locale si al primariei Piatra Neamt.

Domnul Tarata este clar ca este in antiteza cu dumneavoastra in permanenta si sunteti unul dintre principalii lui opozanti. Tot ne-a povestit de mai multe ori despre firma dumneavoastra, despre cum ati furat bani de la consiliul judetean. El acum a ajuns sef la consiliul judetean. A gasit ceva furat , a sanctionat vreun om care v-a ajutat sa furati de acolo, ca nu puteati sa furati singur, a trimis la DNA, la politie , a facut ceva, v-a prins cu o scobitoare furata de la consiliul judetean?

Sigur si-a dorit foarte mult, a dorit ca sa fie si un sambure de adevar si sa gaseasca ceva, si a stat, stiu din ce am aflat de pe la cunoscuti, multa vreme cu teancul de contracte pe masa pe care le vantura catre fiecare care venea pe acolo in biroul domniei sale sa spuna cum Ursarescu a jefuit judetul. Sigur, am fost actionar la firma respectiva, firma care era cea mai mare din judet, aproape o mie de angajati, si fara discutie ca am avut si contracte publice, marea lor majoritate erau contracte publice. Si cu consiliul judetean au fost contracte, contracte serioase , pot sa va spun ca din toate contractele pe care le-am avut cu consiliul judetean  nu am avut nici cea mai mica reclamatie , nu am avut nici cele mai mici probleme legate de calitate , legate de legalitatea prin care au fost obtinute unele contracte publice, si chiar mergeam zilele trecute cu cineva si imi spunea „Domnule, uite venim de la Tupilati pe un drum care a fost facut acum sapte, opt ani de zile, nu este nici o fisura, drumul arata impecabil” si i-am dat eu si un mic amanunt ca drumul respectiv a fost facut cu de trei ori mai putini bani cu cat se fac drumurile actuale. Drumul respectiv a fost facut cam cu o suta de mii de euro pe km in conditiile in care, actual pe HD 657 de exmplu, km de drum se liciteaza cu peste patru sute de mii de euro pe km, deci asta este diferenta. Sigur ca domnul Tarata a cautat si a tot cautat dar nu avea cum sa gaseasca nimic , dar repet, eu ii stau la dispozitie si il ajutam daca cumva identifica jaful sa ii dam absolut  tot sprijinul.

In final sa intelegem ca domnul Tarata nu a avut pe ce sa va faca o plangere penala, nu a avut capacitatea sa sanctioneze macar un angajat al consiliului judetean care v-ar fi sprijinit cu vreun caiet de sarcini sau ceva, nu a avut capacitatea sa gaseasca nimic ?

Desi si-ar fi dorit foarte mult, spre regretul si spre necazul domniei sale , nu a gasit, dar eu stiu, poate mai cauta in continuare ca vad ca nu e preocupat sa aduca bani, sa faca proiecte , sa genereze ceva pozitiv pentru judetul Neamt, e preocupat in continuare sa stopeze jaful chiar acolo unde nu este.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. fiorel spune

    Toti, dar absolut toti din judet care au avut functii prin alte partide in afara portocaliilor, au stat la rand sa-i pupe poala lui pinalti, poate, poate se indura acesta sa scape vreo doua firmituri si pentru ei. Oameni slabi, lipsiti de orice insusire (ca poate nu-s doar calitati…) necesara unui politician din ziua de azi. Pinalti striga zilele trecute ca a adus bani in acest judet. O FI ADUS, DAR NUMAI PENTRU A AVEA CE SIFONA CATRE EL SI PUTINII ACOLITI DE-AI LUI!!! Totul s-a facut de dragul posibilitatii de a fura in voie si de a se imbuiba o mana de oameni. Intrebati, de exemplu, cat s-a achitat din creditul pt gondola, mai bine zis, cat din dobanda anuala este in stare primaria sa achite anual… Nici macar dobanda, fratilor! In rest, n-a avut nimeni voie sa traiasca, sa se ridice, sa faca afaceri, oricata munca asidua ar fi depus… Nu, lui pinalti i se cuvenea totul, in rest, trebuia ca toti sa se tarasca in jurul lui… Rusine, o urbe de neputinciosi!

  2. Stefan spune

    Domnu Robert,l-ai cam „foto-shopat” pe maestrul Dorinel !E doar un fante de cartier cam ofilit la cei 50 de anisori ai sai!In afara de golanie si tupeu nu mai are absolut nicio calitate care sa-l ajute sa reziste in politica.Cat despre aliante locale, cred ca era mai buna pentru toti una cu UNPR si Culita Tarata in locul uneia cu personaje gen Marius Craciun si Suculet.Ursarescu e disperat fiindca e falit si nu mai rezista decat din comisioanele primite pentru functii.

  3. pietrean spune

    Dar unde ţi se pare ţie, Ursărescule că n-ar exista jaf, acolo unde ursăreşti şi baţi toba tu !?!
    Alo, Presa, de la cine v-aţi găsit să obţineţi informaţii şi comentarii!!! Tocmai de la Ursărescu, un trombonist, un închipuit, o lichea, un om lipsit de orice calitate, în afara aceleia de a mazili pe colegii din Piatra Neamţ, de a minţi, de a agonisi numai pentru sine.

    ADMIN : Daca Ursarescu e ala rau atunci ce ziceti de Tarata si Stefan ?

  4. Tavy spune

    cine mai e si asta?

  5. Nicolae spune

    Imi vine sa si rad… Auzi „trecutul ca om de afaceri al d-lui. Tarata spune totul despre el”… Cine vorbeste? Un „mare om de afaceri” in persoana lui Ursarescu. Cata ipocrizie! Cine va mai crede, domnule? Mai bine ati pune osul la treaba, ca ne-am saturat de atata vorbarie. Vrem sa vedem ca se face ceva in judetul asta. Vrem sa avem unde sa muncim. Ne-am saturat de certuri. Puneti mana si va intelegeti pentru binele judetului si nu va mai spalati rufele in public. Rusine sa va fie!

  6. de astazi coroi spune

    nu mai cred in balciul politicienilor ratati de neamt fie ca se numeste ursarescu,tarata,stefan,chelaru,arsene.singurul lor interes este sa se imbogateasca sau sa-si pastreze prada capturata in mandat de politruc.SINGURA CALE DE EPURARE ESTE SCOATEREA LOR INAFARA POLITICULUI,VERIFICATI LA AVERE DE OAMENI COMPETENTI SI INCEPEREA LUCRARILOR MANUALE LA CANALUL BUCURESTI -DUNARE.in 1990 erau simpli proletari si isi vedeau de familie si neam.acum sunt bolnavi de avere nu au somn nu au tihna fiindca boala a devenit cronica.nu le mai luati interviuri la acesti impostori nu au ce sa ne mai spuna.OARE DE CE SUNTEM ATAT DE BUNI SA NU ZIC PROSTI SI MEREU II IERTAM.???

    ADMIN : Numiti un politician bun din Neamt 🙂

    1. popa gheorghe adrian spune

      Politician bun…DL. ROBERT IOSUB 🙂

  7. MOTANUL DE PE ACOPERIS spune

    CINE VORBESTE? PE NOI NE INTERESEAZA MAJORITATEA LOR SAU BUNUL MERS AL JUDETULUI (COMUNE, ORASE. MUNICIPII). HALAL GINDIRE! FELICITARI DLE(PACAT CA TREBUIE SA SPUN DLE) DEPUTAT.ATI OMORIT ROMINIA CU MAJORITATEA VOSTRA DE BOLSEVICI. RUSINNNNNNE…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate