„Să ştii mai multe, să fii mai bun” cu ISU Neamt

0

În perioada 1-5 aprilie 2013, în toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ s-au desfăşurat acţiuni în colaborare cu unităţile şcolare în cadrul programului educativ „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.
Programul organizat de unitate a cuprins activităţi realizate pe module, la nivelul fiecărei subunităţi după cum urmează:
– Prezentarea tehnicii de intervenţie de pe autospeciala de stins incendii, cu posibilitatea utilizării unor accesorii de către participanţi;
– Prezentarea unor măsuri de prim ajutor de bază de către personalul care deserveşte echipajele SMURD;
– Prezentarea tehnicii de intervenţie de pe autospeciala de descarcerare;
– Prezentarea unor exerciţii demonstrative realizate cu ajutorul câinelui de căutare-salvare (Detaşamentul de Pompieri Roman);
– Prezentarea unei măsuri preventive din cadrul campaniilor naţionale de informare preventivă „Vreau să fiu voluntar”, „RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale” şi a campaniei judeţene „Detectorul de fum de tip autonom vă poate salva viaţa”.
Pentru a asigura un cadru planificat al acestei activităţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a colaborat strâns cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ. În urma solicitările numeroase din partea unităţilor de învăţământ, la aceste activităţi educativ-preventive au fost prezenţi 2690 de elevi şi 151 de cadre didactice, astfel:
-Detaşamentul de Pompieri Piatra-Neamţ – 1434 de elevi, respectiv 68 de cadre didactice;
– Detaşamentul de Pompieri Roman – 998 de elevi, respectiv 64 de cadre didactice;
– Detaşamentul de Pompieri Tîrgu Neamţ – 258 de elevi, respectiv 19 de cadre didactice;
Principalele scopuri vizate de această activitate de informare preventivă au fost o bună cunoaştere a factorilor de risc care pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă.
Un alt aspect vizat de această activitate a fost constituirea unor noi cercuri de elevi la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în vederea participării cât mai numeroase la concursurile cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor Prietenii Pompierilor, respectiv cu tematică de protecţie civilă Cu viaţa mea apăr viaţa.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate