PNL Neamț îi solicită primarului Gheorghe Ștefan să cheltuiască banii publici cu responsabilitate

2

În urma unor discuții preliminarii purtate cu specialiștii din primăria municipiului Piatra Neamț, consilierii locali ai PNL, împreună cu cei ai PSD, PC și PPDD, au decis să aloce, cu prioritate, fonduri pentru rezolvarea problemelor stringente ale nemțenilor. Au fost avute în vedere sectoarele învățământ, canalizare străzi, construcția unui adăpost pentru câinii fără stăpân, reabilitarea infrastructurii rutiere etc. Sumele necesare dezvoltării acestor proiecte urmează să fie asigurate din fondurile atribuite inițial de către primarul Gheorghe Ștefan unor activități neproductive, adevărate găuri negre pentru municipalitate – sportul privat, amenjare  stadion, amenajarea de tribune, investiții în complexul Cozla etc.
Cu toate că primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, cunoștea poziția fermă a PNL și a partenerilor săi cu privire la construcția bugetului pentru 2013, acesta a decis, unilateral și fără nicio explicație legală, să amâne ședința de Consiliu Local, ce urma să aibă loc luni, 8 aprilie. PNL și partenerii săi se dezic în mod clar de această abordare și solicită primarului municipiului Piatra Neamț să convoace de urgență Consiliu Local pentru a lua în discuție bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2013. În aceeași ordine de idei, PNL îi solicită primarului Gheorghe Ștefan să manifeste reponsabilitate în cheltuirea banilor publici .
Totodată, PNL și partenerii săi, îi informează pe locuitorii municipiului Piatra Neamț că vor avea aceeași poziție la votarea bugetului în Consiliul Local și că vor milita pentru cheltuirea cu eficiență a banilor publici, în sectoarele prioritare. Considerăm că, în calitate de aleși locali, avem dreptul să-i cerem primarului Gheorghe Ștefan să-și îndrepte atenția asupra sectoarelor prioritare ( străzi, școli, canalizări, adăpost pentru câinii fără stăpân etc). În aceeași calitate, de aleși locali, îl informăm pe primarul Gheorghe Ștefan că vom bloca orice acțiune a acestuia de încercare de alocare de fonduri pentru sectoare falimentare, care folosesc doar unui grup restrâns de persoane și nu cetățenilor municipiului Piatra Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. gabriel spune

    iar eu, in calitate de platitor de taxe si impozite, le propun celor din primarie, sa cheltuie banii pentru toti, nu doar pentru unii.
    daca nu sunt in stare, atunci sa-i scuteasca de impozite pe cei care locuiesc in zone in care nu s-a facut nimic in ultimii, hai sa zicem, 5 ani.
    sa ma scuteasca de taxe, ca-mi amenajez eu locul de parcare, si astup eu gropile din soseaua de linga bloc. „punem mana de la mana” si ne gospodarim singuri!

  2. Florin Constantin Roca spune

    Acesta este rolul politicienilor locali,sa-l traga de maneca,de nas sau de caravata cand poarta pe Pinalti si sa-i aminteasca ca el este gospodarul orasului si trebuie sa se ingrijeasca de lucrarile curente ale urbei, de care beneficiaza majoritatea iar celelalte investitii in hobbyuri, sa le externalizeze spre sectorul privat si nu pe putinele resurse din bugetul local.El insusi Pinalti este un securist fost Liberal inca mai are titulatura de Liberal in carnetul de PDL-ist pe care nu o merita.Iar acum cand nu mai are resurse financiare la discretie trebuie sa puna capul la contribuite si cu armata de consilieri securisti,oportunisti sa incerce sa faca proiecte pt a atrage fonduri europene daca sunt capabili.USL-ul sa-si faca datoria mai ales acum cand au 2 viceprimari teoretic si majoritatea in CL,sa vedem si practic daca sunt potenti de a misca lucrurile in directia normala.Consilierii PDL sa nu uite ca tot in Piatra-Neamt locuiesc,sunt votati de o parte dintre cetatenii orasului si au obligatia morala fata electorat si nu fata de Pinalti care i-a pus pe liste.Daca se vor trezi loviti cu pietre sau oua depinde de cum voteaza distribuirea resurselor financiare,in interesul nostru al tuturor sau doar al lui Pinalti si mica clica de talibani ce mai sunt in jurul lui?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate