Gheorghe Stefan versus Monica Anton & PPDD

14

Comunicat de presa Monica ANton – PPDD
Mentionez ca sunt siderata de situatia redata de GHEORGHE STEFAN , care in proportie de 90% sunt inventii ale domniei sale si nu au nicio legatura cu realitatea.
Punctual:
1. De la investirea mea in functia de viceprimar, nu am avut si nu am niciun fel de contracte de asistenta juridica cu primaria, sau cu societati din subordinea primariei, si nu am niciun fel de legatura cu contractele de asistenta juridica ale altor colegi, incheiate cu societati din subordinea primariei. Documentul prezentat, emis de cabinetul meu de avocatura, are legatura cu o consultanta juridica anterioara investirii mele si care a fost emis, ca si consecinta a acelui contract.
2. Nu am facut niciun fel de demersuri legale pentru desfiintarea contractului incheiat de cabinetul de avocatura Negelschi&Trifescu, nu cunosc continutul acestui contract si nici termenul pentru care a fost incheiat, dar pot preciza ca primarul Gheorghe Stefan a contractat un imprumut de la stat pentru a plati acest contract cu o suma colosala, contract ce a fost inclus pe lista de arierate a primariei votate in Consiliul Local si asta in conditiile in care, noi consilierii, nu puteam exclude de pe lista de arierate intocmita de directorul economic al primariei.
3. In privinta delegatiei pentru Belgamo Turcia, fetita mea face parte din clubul de copii care urmeaza sa mearga in Turcia, si primarul Gheorghe Stefan este cel care a stabilit cine sa faca parte din delegatia Consiliului Local, respectiv, eu in calitate de viceprimar, doamna Monda Alina, consilier local PDL si domnul Timaru Neculai, consilier local PSD. Tot primarul Gheorghe Stefan a stabilit ca delegatia Consiliului Local sa se deplaseze in Bergamo cu avionul, iar restul grupului sa se deplaseze cu autocarul.
4. In ceea ce priveste incompatibilitatea si conflictul de interese invocat astazi de primarul Gheorghe Stefan precizez, ca aceasta situatie a fost analizata de Agentia Nationala de Integritate, care mi-a comunicat in mod oficial, ca functia de viceprimar nu este incompatibila cu profesia de avocat. Adresa prezentata de primar in cadrul conferintei de presa este anterioara celei comunicate mie, aspect pe care Gheorghe Stefan il stie, insa v-a prezentat doar o singura adresa, fara a va prezenta si ultimul punct de vedere al Agentiei Nationale de Integritate.
Precizez, ca singura institutie abilitata in Romania pentru a analiza cazurile de incompatibilitate si conflicte de interese este Agentia Nationala de Intergitate, iar primarul Gheorghe Stefan, nu are competenta de a se pronunta in privinta incompatibilitatii.
5. Referitor la contractele prezentate de primarul Gheorghe Stefan precizez urmatoarele:
– Prin dispozitia primarului mi-a fost delegata competenta coordonarii serviciilor sociale din primarie, ceea ce, inseamna ca am avut o delegare legala pentru a semna acele contracte;
– In anul 2012 a expirat strategia sociala a primariei si conform legii aveam obligatia de a contracta o firma specializata, pentru a elabora strategia sociala aferenta anilor 2013-2016, in caz contrar, primaria ar fi fost sanctionata, iar serviciile sociale nu ar fi putut sa functioneze. In aceasta idee, am facut o selectie a ofertelor si oferta cea mai avantajoasa de pret, a fost a societatii „Sursum Corda S.R.L”. Aceasta selectie am facut-o online, iar pe doamna Mavrichi Teodora nu o cunosc personal, contractul fiind semnat de domnul Nenciu Vasile Constantin, de directorul economic al primariei si avizat pentru legalitate de secretarul municipiului Visan Vasile, in functie la acea data.
– Primarul Gheorghe Stefan a uitat sa mentioneze, ca in 2008 a contractat cu o societate din Piatra – Neamt intocmirea strategiei sociale, pentru care a platit suma de 10.000 euro.
– Cel de-al 2-lea contract, incheiat cu domnul Nenciu Vasile Constantin in calitate de consilier al meu pe probleme sociale, l-am incheiat intrucat avea experienta si autorizarea de a face documentatii in vederea atragerii de fonduri europene, pentru servicii sociale – copii cu dizabilitati, persoane varstnice in nevoie si programe scolare si precizez ca primarul Gheorghe Stefan are 5 consilieri personali, printre care si Vasile Visan, fostul secretar de municipiu.
Ca si concluzie, este evident ca primarul Gheorghe Stefan nu are argumente si nici dovezi, incercand in continuare sa ma denigreze, asa cum, de altfel am si anuntat la conferinta de presa si tinde sa cada in ridicol.
Ii inteleg omeneste supararea, dar nu ii inteleg reactiile .O persoana ca el , cu greutatea politica pe care o are, trebuie sa adopte o atitudine conforma cu statutul sau si sa nu se comporte ca un copil bosumflat.
Pentru a dovedi ridicolul, il rog insistent pe domnul Gheorghe Stefan, sa sesizeze organele competente care sa cerceteze cele sesizate de dansul in aceasta conferinta de presa si il rog tot insistent sa faca publice solutiile pronuntate in aceste cazuri.

Opinia redactiei :

Gheorghe Stefan a avut cea mai buna iesire in fata presei din ultimii 4 ani , fiind coerent chiar daca ceea ce a spus a fost demontat de reclamatii , edilul a reusit sa arate fata sa umana si incontestabilul talent nativ de bun orator si capacitatea de a demola pe cineva doar din vorbe .
Pe cealalta parte , chiar daca-i place sau nu lui Pinalti , candidatura Monicai Anton la alegerile locale pentru functia de primar i-a salvat mandatul disipand voturile care altfel se duceau la Catalin Dragusanu . Matematic si moral, Gheorghe Stefan nu iesea primar fara ajutorul voit sau nevoit al candidatului PPDD . Asadar orice acuzatii la adresa PPDD din partea domniei sale ar trebui sa inceapa cu multumiri si plecaciuni .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
14 Comentarii
  1. gabi spune

    Domnu dorin nu stim daca a turnat sau a lucrat,poate inca mai lucreaza.sunt multe lucruri care nu se spun de actualii fosti turnatori,faptul ca pentru a avansa in orice domeniu trebuia sa ai contract cu securitatea si sa-i informezi din acea functie sau sa ramai la coada vacii.ce este mai interesant ,faptul ca madam monipucat-o dragu de politica si societatea care a votat-o dupa ce a aflat ca nu va mai fi viceprimar.interesant e cum au preluat conducerea partidului vezi art 13,si se stie ffoarte bineca nu a inteprins absolut nimic nici in campanie,nici inainte nici dupa.nul

  2. Florin Constantin Roca spune

    Securistul Pinalti secondat de securistul Visan au facut echipa buna la Primarie fiind acoperiti legal de multe afceri neortodoxe.Pinalti a fost tinut in sah de Marinar si a beneficiat de imunitate totala pana acum dar cine o sa-i garanteze lui Pinalti de acum incolo ca nu va ajunge dupa gratii pt ingineriile din trecut cu terenurile si multe altele?Visan si compania au sanse sa-l urmeze,nimeni nu e perfect,amintesc doar ca Al Capone a fost condamnat pt evaziune fiscala si nu pt crimele comise,alt exemplu din propria curte de senzatie este ca Nastase a fost condamnat pt faptele din dosarul Trofeul Calitatii si nu pt alte fapte ce i se imputau dar care nu au fost dovedite,mentionez doar achizitia unor fregate uzate la un pret astronomic,devalizarea industriei si agriculturii romanesti din anii 90 pana in 2004 etc.Cat priveste tandemul dintre Pinalti si d-na Anton, nu trebuie sa se supere cineva si sa ne credeada pe noi asa de naivi si sa nege ca nu a existat o intelegere in prealabil dintre dumnealor.Detaliez ca Pianalti a avut unda verde si de la Pirat care l-a constrans pe Diaconescu sa colaboreze cu PDL iar la Piatra-Neamt doar PP si Dute-Dute pardon DD,au beneficiat de toate trotuarele din oras unde si-au montat corturi sa frece batranii pe la talpi.Ulterior alegerilor,alianta care era de mult parafata si chiar finantata de Pinalti a inceput sa ne sacaie,drept dovada micile facilitati care le arata cu degetul de la picior Pinalti. Despre d-na Anton,care daca nu a mancat usturoi si gura nu-i pute sa-l dea in judecata pe Pinalti pt calomnie iar eventualele daune morale ce le-ar obtine, sa le doneze unei asociatii caritabile din oras.Eu credeam ca avem politicieni la Piatra-Neamt ,nu clovni plangaciosi care joca un circ ieftin de provincie!

  3. popa gheorghe adrian spune

    Din ce inteleg eu in comentariile de mai jos Gheorghe Stefan a fost turnator, iar numele de cod era DORIN. Am inteles bine? Cel putin asa se desprinde. Iertati-mi naivitatea.

    ADMIN : Cum puteti spune asa ceva . Domnul Stefan este un sfant si e mai curat decat alba ca zapada . Cum puteti fi asa de rau ?:)

  4. Privitor spune

    Politica in namol si politicie plini toti, chiar toti, de laturi pana peste urechi din troaca banilor publici.

  5. serviciul roman de comedie spune

    Voi de la ziar piatra neamt tineti cu PINALTY. Am zis si eu intr-un comentariu ca Stefan e asfaltator, iar asfaltataorii mai sunt numiti si turnatori ( de asfalt) si mi-ati cenzurat. Nu e bine domnu chestor.

    1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

      Inainte de toate, nu aveti un nume, ci un pseudonim. Apoi, din dosul anonimatului lansati acuzatii nefondate. In mod normal, o persoana cu simtul raspunderi, cu simt civic si oarecare curaj face afirmatii pe baza unui nume real. Altfel totul este gargara ieftina si lasitate. Adica: va este frica sa lansati acuzatii in nume personal. Nu strica si un plus de barbatie, ca da bine la imagine! Cand ai dubii, stai si te gandesti de doua ori, dar nu te aventurezi. E preferabil. Anonimatul este alta mancare de …peste imputit la cap. Eu imi pot permite sa afirm, pentru ca imi asum afirmatiile cu propria semnatura> Pinalti a fost turnator. Sa ma dea in judecata! Va avea o foarte mare surpriza…internationala! Cu martori interesanti si importanti, probe scrise, pe placul unora care atat asteapta! CNSAS-ul a ramas un izvor nesecat de inspiratie si pentru mediile intelectuale pariziene, cele de la Bruxelles dar si pentru persoane studioase din Israel. Ce se vor distra ministrii de Externe!

      ADMIN : Sa nu se supere „Dorin” pentru ca inca nutreste speranta sa nu se afle niciodata faptul ca a facut politie politica dar …. toate la timpul lor iar clepsidra e pe sfarsite 🙂

      1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

        De domnul „Dorin”, cu numele in clar, se stie de ceva vreme, mai ales ca in urma unor strigate feminine destul de disperate, Bucurestiul a lansat la apa, cu voie de la Cotroceni, ultimul submarin atomic de la CNSAS: DOVADA!!! Exista un ac gros si pentru unele slugi santajiste din oraselul nostru montan care amenintau in stanga si in dreapta cu dosare penale!

        ADMIN : Pai ar cam fi cazul sa ne apucam sa il scoatem pe „Dorin” la lumina ca so fi saturat sa stea ascuns 🙂

  6. cititor ziar de Piatra - Neamt spune

    Eu propun sa fie toti cei care jefuiesc banul public arestati .

    Suteu ce mai cauta ?? Sa stea la pensie….ori mai are de supt din bugetul social.

    Adevarul este ca NU avem justitie la Neamt.

  7. gabriel spune

    cum era vorba aceea? „tara arde si baba…”
    eu as zice cam asa:
    Chiatra arde si ‘mnealor isi spala izmenele in buricul targului!
    lasati galceava, si treceti la treaba! ca de-aia ati fost alesi.

  8. Balauru' spune

    De ce-i siderata Monicuta?

  9. Mos Craciun spune

    Nu am nimic cu d-na vice dar, la pct.3 spune;”iar restul grupuluisa se deplaseze cu autocarul” Sa inteleg ca fica domniei sale nu face parte din restul grupului?. Din ce am vazut in material era trecuta la bilete avion!

  10. gabi spune

    „Talent nativ de bun orator” spuneti?Eu as zice talent nativ de smecher, pokerist, gangster, etc. Oratoria este o arta.Rolul ei este de a transmite un puternic mesaj utilizand cultura, elocinta, eleganta si farmecul personal.Stefan a uzat in schimb de minciuna, perversitate, rautate si demagogie.In tot ce a facut in politica, Stefan a murdarit, s-a aliat cu tradatorii ,care acum , la randul lor il tradeaza,si a FURAT.Cu astea va cucerit?
    Daca pe d-stra va cucerit , pe noi ne-a scarbit. Pentru ca ce altceva putea sa provoace un ins care denunta contracte cand el si gasca lui a pus pe chituci orasul si tara cu astfel de contracte frauduloase?
    Admirati-l!Are nevoie de oameni ca d-stra, care-l admira.Acesta este rolul presei in „epoca” Basescu-Ponta:sa aplaude hotii, primind in schimb painea cea de toate zilele.

    ADMIN : Puscariile din Romania sunt pline de oameni talentati : pictori , scriitori …etc . Talentul trebuie apreciat dincolo de faptele omului 🙂

    1. jan spune

      pai pepededistule din comisia de etica. v-ati ajuns: suculet si barulet (adica tu)

  11. giumbix spune

    M-ati facut sa rad d-le IOSUB :”incontestabilul talent nativ de bun orator „????!! D-le Iosub , „fascinant” la acest politician, care a confiscat acest oras, este comportamentul de vesnic cunoscator al adevarului absolut ,…..gretos , gretos,gretos ……cine vorbeste de familia altuia , dar despre la FAMIGLIA ta : Apopei, Asofroniei ,Stafie, etc., …..gretos , gretos,gretos ….fufa de jurnalista care rade pe infundate, la glumele rasuflate ale acestui individ depasit de situatie,…. fufa care si-a pus nurii, in slujba stapanului, in schimbul unei locuinte…..gretos , gretos, gretos,….Marius mai traieste ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate