Actiunea „Mecano”

0

În cursul zilei de ieri, 04.04.2013, la nivel national, s-a desfăsurat o amplă actiune de identificare si sanctionare a ilegalitătilor în domeniul jocurilor de noroc de tip “slot-machine”.
Până în prezent au fost verificate 4.135 de săli/spatii în care se desfăsoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 824 de aparate.
Politistii au constatat 255 de infractiuni si au aplicat 139 de sanctiuni contraventionale.
La actiunea de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, în scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, participă peste 7.000 de politisti din cadrul structurilor teritoriale de investigare a fraudelor, combatere a criminalitătii organizate, ordine publică, investigatii criminale si analiza informatiilor, beneficiind de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale – I.G.P.R..
De asemenea, pentru coordonarea activitătilor s-au deplasat, la inspectoratele judetene de politie, ofiteri din cadrul I.G.P.R.. Actiunea urmăreste identificarea tuturor agentilor economici autorizati care exploatează mijloace de joc tip “slot machine”, identificarea si verificarea tuturor agentilor economici neautorizati care organizează jocuri de noroc si a sălilor/spatiilor în care acestia desfăsoară astfel de activităti, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăti comerciale respectă prevederile legale referitoare la conditiile de autorizare, organizare si exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licentiere si autorizare, tranzactionarea de mijloace de joc si comunicarea acestor tranzactii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală si cele privind mărcile.
Până în prezent, politistii au verificat 4.135 de săli/spatii în care se desfăsoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 824 de aparate, valoarea acestora fiind de 4.660.924 lei. De asemenea, au aplicat 139 de sanctiuni contraventionale, în valoare de 1.045.200 lei.
În cadrul actiunii, au fost depistate 234 de săli/spatii neautorizate în care se desfăsurau activităti supuse controlului.
Politistii au constatat 255 de infractiuni, dintre care 220 prevăzute de O.U.G. nr. 77/2009, privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, 21 prevăzute de Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si 14 de Codul penal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate