Posta Romana – o bataie de joc pentru pietreni!

2

Ce se intampla cand primesti un aviz prin care ti se aduce la cunostinta ca ai o scrisoare recomandata pe care ai primit-o in data de 3 aprilie 2013 si o poti ridica in data de 4 aprilie 2013? Te duci la oficiul postal de care apartii si ridici scrisoarea. Asta ar fi raspunsul normal! Dar, daca te duci la posta si dupa 10 minute de asteptare si telefoane ca nu-ti gaseste scrisoarea – desi avizul poarta toate datele destinatarului cat si numarul scrisorii – afli ca tocmai ai fost pus pe foto avizdrum degeaba ori corespondenta a facut, poate, obiectul violarii corespondentei ori, de ce nu, sustragerii acesteia? Cel mai frumos lucru din aceasta poveste pe care a trait-o subsemnatul este ca, daca vrei sa faci o plangere-sesizare, trebuie frumos sa te inarmezi cu multa rabdare si timp, daca ai,si sa te duci la Posta din Mall-ul de la Cuiejdi, ca cei de la Oficiul Postal 1- sediul de la Muzeul de istorie nu pot inregistra sau primi reclamatia ta. Ma intreb, cine plateste pentru plimbarea cetateanului si nepasarea functionarilor postei romane? Evident cetateanul!!! Daca ati fi asteptat un alt raspuns, nu uitati ca traiti in Romania. Totusi, spre exemplu, Administratia Financiara trimite plicuri cu somatii pentru plata datoriilor pe care le au unii cetateni si se invoca, de multe ori, ca plicurile nu sunt ridicate de cetateni deoarece acestia refuza sa le ridice si sa-si asume debitul, iar astfel penalitatile si dobanzile curg garla. Si atunci, in situatia mea, cand esti de buna credinta, primesti avizul, nu stii de unde este plicul, vrei sa-l ridici, si constati ca nu ai ce ridica, deoarece corespondenta lipseste, cine se face vinovat??? Evident tot cetateanul!!! ca deh, s-a dus sa ridice plicul buclucas.

Pe langa acestea se mai desprinde si nepasarea celor de la Posta Romana care scriu pe aviz intervalul in care poti ridica corespondenta, respectiv orele 8 – 20. (foto nr. 1) Dupa cum se stie, posta in Piatra Neamt se inchide la orele 19, astfel ca daca esti neinspirat sa iesi de la serviciu la ora 19, vazand pe aviz ca poti ridica scrisoarea pana la ora 20, te plimbi degeaba pana la posta, deoarece programul este pana la 19. Si astfel, intr-o maniera lipsita total de responsabilitate fata de clientii sai, Posta Romana iti transmite, dupa melodia de la Cassa Loco “ Ce bine imi pare ca ai luat teapa”.

CONCLUZIA. Fata de tarile cu apa calda, in Romania, desi ne batem in piept ca suntem membrii deplini UE, cetateanul care se lupta cu institutiile statului nu castiga niciodata, ba chiar pune din buzunar – benzina, taxe de timbru, onorarii…toate insemnand taxe si TVA la statul roman. Am ajuns sa cred ca statul castiga bani din lupta cetatenilor pentru dreptate si adevar, in loc sa fie contrariul.

avocat Adrian Gheorghe Popa

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. un cetatean spune

    tocmai din aceasta cauza au aparut firmele de curierat iar „posta romana” intra usor si sigur in categ firmelor falimentare. rusine posta romana, va plangeti ca nu aveti fonduri si nu va ajuta nimeni. inainte de toate astea nu va mai bateti joc de oameni.

  2. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

    De asta toamna de cand un plic cu documente pe care l-am trimis la Bucuresti a facut vreo trei saptamani si peste tot figura ca fiind in procesare la Bucuresti dar nimeni nu stia unde este,eu nu mai folosesc posta romana. Este ceva mai scump,dar prefer o firma privata de curierat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate