Ziarist pentru o zi

0

Instituţia Prefectului, prin Serviciul afaceri europene, dezvoltare economică, monitorizarea serviciilor publice deconcentrate, strategii guvernamentale, relaţii internaţionale şi ordine publică, management integrat are atribuţii de promovare a evenimentelor cuprinse în calendarul european. Anul 2013 a fost declarat la nivel european ca fiind Anul european al cetăţenilor, lansarea oficială având loc la nivel naţional în luna februarie.
În acest context, având în vedere planul propriu de activităţi în domeniul promovării evenimentelor europene, Instituţia Prefectului a iniţiat proiectul „Ziarist pentru o zi”, care se desfăşoară în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”( 1-5 aprilie 2013).
Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă elevii claselor I-VIII de la 8 unităţi şcolare selectate, din mediul rural şi are în vedere promovarea creativităţii şi a abilităţilor de comunicare ale elevilor.
Comunicarea, la ora actuală a devenit atât ştiinţă, cât şi artă. Să ştii să comunici este esenţial şi trebuie să înveţi să capeţi astfel de abilităţi de la o vârstă cât mai fragedă. În acest sens ne-am gândit că elaborarea unui ziar de către elevi reprezintă un exerciţiu util pentru formarea unor deprinderi de viitori comunicatori” a declarat prefectul judeţului Neamţ ,George Lazăr.
Proiectul are structura unei competiţii între publicaţiile elaborate de colectivul redacţional compus din elevi ai şcolilor selectate, după o machetă prestabilită. Pentru implementarea proiectului s-au încheiat două acorduri de parteneriat între Instituţia prefectului, pe de o parte şi organizaţiile mass-media scrisă locală şi unităţile şcolare selectate, pe de altă parte.
În săptămâna 8-14 aprilie a.c. va avea loc jurizarea competiţiei, ce se va face de către Instituţia Prefectului şi mass-media, în vederea desemnării câştigătorului proiectului şi a câştigătorilor pentru fiecare din secţiunile obligatorii ale machetei ziarului.
« Ca o recompensă a recunoaşterii meritelor elevilor, ziarul, precum şi rubricile declarate câştigătoare, după caz, vor apărea în publicaţiile implicate în proiect. Conform calendarului proiectului vor urma deplasări în teren pentru înmânarea premiilor », a mai precizat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate