Ziua porţilor deschise la Institutia Prefectului

0

Instituţia Prefectului, în cadrul manifestării „ Ziua porţilor deschise” a fost, luni 1 aprilie a.c., gazda unui grup de 74 de elevi de la două şcoli din municipiul Piatra Neamţ – Şcoala nr. 4 şi Şcoala „Daniela Cuciuc”-, elevi aflaţi în programul săptămânii extracurriculare „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

„Unul dintre obiectivele instituţiei noastre este creşterea gradului de transparenţă a activităţii iar acesta se poate realiza şi prin manifestări ca „Ziua porţilor deschise”. În acest context, cu ceva timp în urmă ne-am gândit ca, în săptămâna activităţilor extraşcolare, să iniţiem proiectul „Prefect pentru o zi” şi să invităm un grup de elevi care să afle mai multe despre un domeniu care nu le este la îndemână, care pentru ei are multe necunoscute”, a declarat prefectul George Lazăr.

ziua portilor deschise prefectura

Astfel, după prezentarea instituţiei, a competenţelor şi activităţilor ei, pentru a înţelege cât mai bine rolul prefectului, elevii au fost martorii unei şedinţe simulate a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată după un scenariu foarte aproape de realitate.

„ Dintre competenţele prefectului am ales acest domeniu al situaţiilor de urgenţă pentru că e mai spectaculos pentru un grup de elevi şi poate fi mai bine înţeles” a mai adăugat prefectul.

La manifestare au mai fost prezenţi, subprefectul Daniela Soroceanu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Niţică, maior Daniel Todirică din partea Inspectoratului de Jandarmi, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Costel Paul Tablan şi directorul Serviciului de Ambulanţă, Letiţia Dămoc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate