Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Program 1 – 5 aprilie 2013 – “Şcoala Altfel”

0

 

Marţi, 2 aprilie, ora 10.00, 12.00, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”

PUCK ÎN CĂUTAREA CURCUBEULUI

un spectacol de Loredana Grigoriu

Spectacolul de la ora 10.00 este cedat campaniei „Artiştii pentru artişti”

În distribuţie: Andrea Gavriliu, Cătălina Ieşanu, Loredana Grigoriu, Ecaterina Hâţu, Nora Covali, Cezar Antal, Daniel Beşleagă, Dragoş Ionescu, Victor Giurescu

 

Miercuri, 3 aprilie, ora 12.00, la Casa de Cultură Buhuşi

KARAOKE

creaţie colectivă, regia Alexandru Dabija

 

În distribuţie: Nora Covali, Corina Grigoraş, Cătălina Ieşanu, Ingrid Robu, Adina Suciu, Cezar Antal, Daniel Beşleagă, Victor Giurescu,

Dragoş Ionescu, Silviu Nistor, Ioan Paraschiv, Rareş Pîrlog,

Tudor Tăbăcaru

 

Joi, 4 aprilie, ora 10.00; 12.00, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”

VÂNĂTORII

de Ion Băieşu, regia Rareş Pîrlog

În distribuţie: Dan Grigoraş, Rareş Pîrlog

 

Vineri, 5 aprilie, ora 10.00, 12.00, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”

PUCK ÎN CĂUTAREA CURCUBEULUI

un spectacol de Loredana Grigoriu

 

În distribuţie: Andrea Gavriliu, Cătălina Ieşanu, Loredana Grigoriu, Ecaterina Hâţu, Nora Covali, Cezar Antal, Daniel Beşleagă, Dragoş Ionescu, Victor Giurescu

 

Biletele se pot achiziţiona de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”,cu 2 ore înainte de fiecare reprezentaţie.

Pentru rezervări, scrieţi la adresa de e-mail [email protected] (de luni până vineri) sau telefonaţi la numărul: 0752149735.

Pentru a fi valabile, biletele aferente rezervărilor trebuie achitate cu maxim o jumătate de oră înaintea începerii spectacolului.

NOTA:

Spectacolul fixat in data de 2 aprilie va fi cedat campaniei nationale „Artistii pentru artisti”, urmand ca incasarile rezultate din vanzarea de bilete sa fie donate artistilor care au nevoie de sprijin financiar.
Campania Nationala „Artistii pentru artisti” a fost initiata in anul 2002 cu scopul sensibilizarii opiniei publice in vederea strangerii de fonduri pentru artistii varstnice cu probleme de existenta si sanatate din toata tara.
banner_artisti_2013

Mesaj Naţional

„Teatrul poartă în fiinţa lui mesajul veşniciei.

Urmând ciclul existenţei, dând viaţă personajelor lui etalon, Teatrul îşi asumă drept de viaţă şi de moarte asupra fiinţelor de fum pe care le însufleţeşte. Ele trăiesc încremenite între coperţi de carte şi aşteaptă răbdătoare mâinile dibace care să le pună în mişcare, să le facă să respire, să se lupte şi să moară pentru a învia din nou, de fiecare dată când cineva deschide Cartea.

Mă uit cu nostalgie în urmă şi revăd ca într-un caleidoscop miile de personaje ale Teatrului Universal şi regret nespus că am întruchipat pe scenă doar câţiva regi şi prinţi sau câţiva oameni simpli care au vrut să schimbe lumea aşa cum mi-aş fi dorit. Am mers cu ei până la capăt şi i-am adus, întregi la minte, să-şi susţină cauza în arenă.

Este loc în Teatru pentru toţi cei care au talent. Cred, însă, că pentru a face Teatru adevărat şi viu e nevoie de mai mult. Pasiune?, spun unii. Sacrificiu?, alţii. Şi una şi alta, dar, mai ales, implicarea adâncă a lui în realitatea zilei, în analiza vremurilor pe care le trăim, în politica de zi cu zi. Vocaţia Teatrului este construcţia unei lumi mai bune, cu drept de preempţiune asupra bunurilor omenirii pe care trebuie să le întoarcă spre folosinţă generaţiilor care se succed.

„În vremuri de restrişte cultura se opreşte”, spunea un ministru de finanţe al României, de tristă amintire.

– Nu, domnule Ministru, cultura nu se opreşte niciodată. Dacă aţi fi fost Polonius, ministrul responsabil de viaţa Danemarcei, v-aş fi spus ca Hamlet:

„Aveţi grijă de actori, cinstiţi-i aşa cum se cuvine, căci ei sunt cronica vie şi prescurtată a vremurilor. Mai bine să ai parte de un epitaf prost după moarte decât să intri în gura lor cât timp eşti în viaţă”.

Aviz amatorilor!”

Ion  Caramitru

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate